verkocht
Toplocatie aan het water

Van Doesburgstraat 8 Roermond

verkocht
Toplocatie aan het water

Modern vormgegeven villa op een toplocatie aan het water

Wonen aan het water spreekt tot de verbeelding; vanuit iedere ruimte in deze strak vormgegeven villa heeft men een uniek uitzicht dat substantieel verder reikt dan de perceelsgrens. Dit zicht op de meanderende Hambeek geeft een heerlijk gevoel, het gevoel van vrijheid.

Op loopafstand van het gezellige stadscentrum van Roermond ervaar je hier in en om de tuin een oase van rust; Immers, de Van Doesburgstraat 8 is de laatste woning in een doodlopende straat.

Bij binnenkomst wordt meteen duidelijk welke stempel architect Lindeman op zijn ontwerpen wil zetten: veel lichtinval in combinatie met hoogte en ruimtelijkheid. Met het draaien van de zon rondom de woning vallen er telkens vanuit een andere hoek schaduwen of lichtstralen op de wanden, hetgeen een speels effect geeft.

Vanuit de hal is er toegang tot de slaapkamer met eigen badkamer, het toilet, de meterkast en de woonkamer. Te beginnen met de woonkamer: hier is er meteen en nadrukkelijk het uitzicht op de Hambeek, je aandacht wordt er hoe dan ook naar toe getrokken. Geen afgebakend zicht door een omheining of haag, maar een blikveld in het verlengde van de beek en honderden meters ver reikt.

Nagenoeg de gehele benedenverdieping is voorzien van een Indische leisteenvloer met vloerverwarming. Daarnaast is er zowel een kachel cq. open haard alsook een heteleuchtverwarmingssysteem. Hiermee kan op koude winteravonden of bij plotselinge weersschommelingen de binnentemperatuur snel bijgesteld worden. Vanuit de woonkamer is de open leefkeuken bereikbaar alwaar een rechte Siematic keukenopstelling is, voorzien van een veelvoud aan apparatuur: vaatwasser, combimagnetron, inductie kookplaat, koelkast en afzuigkap.
Zowel vanuit de woonkamer als vanuit de keuken is de tuin met het heerlijke, ruime terras toegankelijk middels grote schuifpuien. Grenzend aan de keuken is er een aparte, open ruimte die voor diverse doeleinden geschikt is: kantoor aan huis, speelkamer voor de kinderen of een andere invulling

Via een schuifdeur is vanuit de keuken de bijkeuken, de multifunctionele ruimte en de inpandige garage bereikbaar. Deze ruimtes zijn voorzien van een tegelvloer. In de bijkeuken is naast de opstelling van het witgoed een tweede volwaardige keukenopstelling.
De garage biedt ruimte aan één auto en is voorzien van zowel water als electra.
Vanuit de multifunctionele ruimte is de tuin aan de westzijde bereikbaar via een schuifpui.

Terug naar het begin: vanuit de hal is de ruime slaapkamer op de begane grond toegankelijk. Een fijne lichte ruimte met laminaatvloer en een eigen badkamer, uitgevoerd met badmeubel, douche, designradiator én vloerverwarming.

Middels de open esdoorntrap bereiken we de slaapverdieping. Hier treffen we een drietal fijne slaapkamers aan, waarvan er twee toegang bieden tot het dakterras. De gehele verdiepingsvloer is uitgevoerd met laminaat.
De badkamer is compleet uitgevoerd met bad, douche, wastafel en toilet en heeft volop daglichttoetreding. Een diepe kamer doet dienst als combinatie van walk-in-closet en bergruimte. Tot slot is er een aparte technische ruimte waar we de CV-opstelling (2011) vinden en de installatie voor het hetelucht-verwarmingssysteem.

Buitengekomen wordt onderstreept wat wonen op deze plek zo uniek maakt: de onderhoudsvriendelijke tuin met Zuid/Zuid-West ligging is onder architectuur aangelegd en zorgt voor een heel seizoen groene én bloeiende planten rondom.
Het loungeterras aan het water is iets lager gelegen en nodigt uit om mooie zomeravonden lang van het buitenleven te genieten met een glas wijn of een goed boek, of om te BBQ-en met vrienden en familie. Kortom LEVEN PUR SANG. Thuiskomen op deze plek maakt dat je energie kunt opdoen in een setting van water, rust en groen tegen een achtergrond van architectonisch inzicht en comfort.

Kenmerken:

  • Bouwjaar: 1996
  • CV-ketel: Bosch HR (2011)
  • Energielabel: A
  • Perceeloppervlak: 570 m2
  • Woonoppervlak: 230 m2
  • Overige inpandige ruimte: 20 m2