verkocht
Wonen & Werken

Schilbergerstraat 29 Echt

verkocht
Wonen & Werken

Aan de westelijke zijde van Echt, in het kerkdorp Pey bevindt zich dit schitterende, riant bemeten landhuis met bijbehorende bedrijfsruimte [160 m2- bouwjaar 2000] die nu in gebruik is als artsenpraktijk, maar die legio andere invullingen toestaat. Enerzijds valt daarbij te denken aan de combinatie wonen-werken, maar anderzijds is ook dubbele bewoning mogelijk, het zogenaamde meer-generatie-wonen is daarbij toegestaan. Wil je dus mantelzorg dichtbij huis kunnen bieden met respect voor ieders privacy dan is dit een uitgelezen kans.

Van buiten een romantische uitstraling, de bouwstijl uit de roaring fifties is in details nog subtiel zichtbaar, de woning an sich heeft door de jaren heen zowel qua interieur alsook qua exterieur een aantal smaakvolle updates gehad en ligt mooi omgeven door groen op het royale perceel [1770 m²]. Een woning die je niet zomaar achteloos voorbij rijdt, maar een absolute eyecatcher.

Dit noemen we met recht een heerlijk woonhuis: tijdloze grandeur aan de buitenzijde gecombineerd met ruimtelijkheid en wooncomfort binnen.

Fijne leefruimtes [ca. 200 m²woonoppervlak |5 slaapkamers, dubbele garage] en een riant perceel in combinatie met dit niveau aan wooncomfort én alle faciliteiten van Echt dichtbij. Tel daarbij op de kwalitatief hoogwaardig gebouwde bedrijfsruimte en dit is een uitgelezen kans voor mensen die wonen en werken willen combineren.

Gezinsleven: Alle voorzieningen binnen handbereik

Pey is een van de geliefde kernen in Echt. Zo ben je binnen 5 fietsminuten in het centrum van Echt. Voor je dagelijkse boodschappen kun je twee straten verder terecht en ook scholen [basisschool en kinderopvang liggen in de straat, middelbare school in Echt Noord], sportclubs, het NS-station en medische voorzieningen liggen binnen handbereik. Je kunt vanuit hier gemakkelijk alles per fiets doen.

Dat alles bij elkaar maakt Pey een hele gewilde plek om te wonen voor gezinnen. Dicht bij het centrum van Echt, maar ook een plek voor kinderen om rustig op te groeien met wel 3 speeltuinen en avonturenparken verspreid door Echt en het Kranenbroek voor wie van wandelen of paardrijden houdt. En niet geheel onbelangrijk: 30-km zone in de toch al verkeersluwe straten.

Ben je veel voor je werk onderweg? Dan is het goed om te weten dat op korte afstand de oprit naar de A2 en A73 ligt. Steden zoals Venlo (iets meer dan 25 minuten), Sittard (15 minuten) en Eindhoven, Heerlen en Maastricht (35 minuten) zijn hierdoor goed bereikbaar. Maar ook Duitsland en België zijn eenvoudig en snel te bereizen.

Laat u door ons meenemen voor een rondleiding door de woning:

Souterrain:

Maar liefst drie compartimenten treffen we aan in het souterrain dat vanuit de hal toegankelijk is. Wil je er je proviand kwijt, wordt het bergruimte of denk je eerder aan een heuse wijnkelder? De ruimte is er, het kan allemaal.

Begane grond:

Entrée
Welkom binnen in de ruime en statige ontvangsthal waar de aandacht meteen gaat naar de schitterende, prominent aanwezig glas-in-lood-ramen; volgens Ayurvedische bouwinzichten is de ronde vorm van één van de ramen dé manier om ervoor te zorgen dat geluk de woning niet verlaat. Dan zijn er als sfeermakers nog de vide die de ruimtelijkheid nog eens benadrukt en de sierlijke eikenhouten trap; hoe sfeervol kan thuiskomen zijn? Er is een open haard gesitueerd in de hal en in de vloer vinden we zelfs een stukje geschiedenis van het Klooster Lilbosch terug in de vloer met Bourgondische dallen. Verder zijn garderobe, toilet met fonteintje en meterkast hier gesitueerd.

Keuken
Vanuit de hal zijn de gesloten leefkeuken met strakke kasten- en apparatenwand en kook- en spoeleiland toegankelijk. De kasten en lades in combinatie met het corian werkblad zorgen voor een eigentijdse look and feel. De keuken (in 2017 aangepast) is voorzien van een inductie kookplaat, afzuigkap, combi-oven, koelkast, vaatwasser en anderhalve spoelbak. Hier is het lekker kokkerellen, terwijl de kids aan tafel hun huiswerk maken of een spelletje doen.

Woonkamer
De L-vormige woonkamer baadt in het licht en heeft rondom tuincontact. Er zijn hier wederom hoogwaardige en goede materiaalkeuzes gemaakt, getuige de mooie leistenen vloer en de travertin vensterbanken. Strakke wanden en openslaande tuindeuren maken het tot een sfeervolle ruimte met ook hier weer accenten met glas-in-lood-ramen.

Tuin
De achtertuin is gelegen op het Zuid-Westen, heeft gazon, borders en speelse, groene afscheidingen in de vorm van hagen en een zwembad met pomp- en filterinstallatie. Rondom is er een beukenhaag geplaatst, die volop privacy garandeert. Op het heetst van een zomerdag is er op het terras dat grenst aan de keuken verkoeling te vinden, maar kies je voor zon dan is daartoe volop gelegenheid bij het zwembad. De voor- en zijtuin geven de woning het cachet dat ze verdient, met de monumentale berkenboom als blikvanger.

Garage
De dubbele garage [bouwjaar 2000] beschikt over twee aluminium, op afstand bedienbare, sectionaalpoorten. Hier vinden we tevens de bediening van de grondwaterpomp, waarmee de tuin beregend kan worden. Naast twee auto’s die hier moeiteloos geparkeerd kunnen worden biedt de garage nog volop bergruimte.

Bovenhal / Overloop
Vanuit de trap in de hal kom je op de overloop van de eerste verdieping. Deze bovenhal is afgewerkt met een mooie beuken parketvloer en geeft toegang tot de vier slaapkamers, de badkamer, de wasruimte met de witgoedopstellingen en tot de tweede verdieping middels een vaste trap. Alle slaapkamers zijn voorzien van rolluiken en afgewerkt met een neutrale beukenhout laminaatvloer.

Slaapkamer I
De ruimste slaapkamer ligt aan de voorkant van de woning; Een prima ouderslaapkamer, met genoeg ruimte om een grote kledingkast te plaatsen. Er is hier voorzien in een CAI-aansluiting, lekker lui TV-kijken in bed behoort tot de mogelijkheden. De schuinte van het dak wordt -praktisch- als bergruimte gebruikt. Het balkon geeft het geheel een zweem van romantiek en de ensuite-deur naar de badkamer is er de finishing touch. Kortom: een fijne ouderslaapkamer.

Badkamer
De badkamer is de enige ruimte die nog niet onderhanden is genomen; een vaste wastafel en een tweede toilet maken naast een bad en separate douche deze ruimte compleet. Een mooi formaat badkamer, volledig betegeld, die alle ruimte biedt hier een meer eigentijdse opstelling te plaatsen, met tal van indelingsmogelijkheden.

Slaapkamer II
De middelste slaapkamer in oppervlakte ligt eveneens aan de voorzijde van de woning, beschikt eveneens over een CAI-aansluiting en heeft ook een prima maatvoering.

Slaapkamer III / Slaapkamer IV
De derde en vierde slaapkamer liggen naast elkaar aan de noordzijde en beschikken beiden over een muurkast.

Slaapkamer V
Aan de zuidzijde van de woning vinden we tot slot de vijfde slaapkamer.

Zolder
Via een vaste trap is de zolder bereikbaar, die momenteel in gebruik is als bergruimte. Hier vinden we de opstelling van de CV-ketel [NEFIT 2010] en de gasgestookte boiler.

Bedrijfsruimte

De bedrijfsruimte combineert de looks van de woning met een meer eigentijdse detaillering, heeft de bestemming “maatschappelijk’ en is momenteel in gebruik als artsenpraktijk. Andere invullingen die binnen de huidige bestemming passen:educatieve, (para)medische, kinderopvang, sociaal-culturele, levensbeschouwelijke, onderwijs, religieuze voorzieningen, algemene nutsvoorzieningen en voorzieningen ten behoeve van de openbare dienstverlening met daaraan ondergeschikt ten dienste van voornoemde voorzieningen detailhandel en horeca. De Gemeente Echt-Susteren is bereid mee te denken over een bredere en duurzame bestemming voor de toekomst, waarbij de combinatie wonen-werken gemaakt kan worden waarbij de maatschappelijke bestemming losgelaten kan worden of waarbij men aan dubbele bewoning kan denken: de zorg voor minder-valide kinderen of ouders wordt dan eenvoudig[er] te realiseren.

Indeling:

Via de entree komen we binnen in de hal die toegang biedt tot enerzijds de ruim bemeten receptiebalie met EHBO-ruimte [27 m2], waar momenteel de doktersassistentes werkzaam zijn en anderzijds liggen in een nis de overblijfruimte met keukenopstelling|pantry [13m²], het toilet en de technische ruimte met CV-ketel [AWB 2000] en stortbak [7m²].

Lopen we verder de hal in dan vinden we een tweede gastentoilet [geschikt voor minder validen] met douche en de wachtkamer die plaats biedt aan ten minste 10 personen [14 m²].

Daarnaast zijn ereen tweetal ruime spreekkamers mét behandelruimte, [21 en 24 m²],]. De praktijk is in 2000 gebouwd, waarbij gedegen en onderhoudsvriendelijke materiaalkeuzes gemaakt zijn en beschikt over airco en een alarmsysteem.

De praktijk heeft een onderhoudsvrije patiotuin met een vijverpartij.

Woning en praktijk zijn momenteel bouwkundig verbonden, echter ook volledig te scheiden.

Met de praktijkopvolgers van artsenpraktijk De Drie Bruggen zijn flexibele, kortlopende huurafspraken gemaakt. Dit biedt een toekomstige eigenaar van het pand de mogelijkheid het contract te laten voortduren met beiderzijds goedvinden, danwel op te zeggen en de praktijkruimte voor eigen gebruik aan te wenden binnen de mogelijkheden die hierboven geschetst zijn.

Algemeen:

  • Kavelgrootte 1770 m² [wonen 1470 m² | praktijk 300 m²]
  • Woonoppervlakte ca. 200 m²
  • Vloeroppervlak praktijkruimte 160 m²