verkocht
Talloze mogelijkheden

Ruijtersweg 33 Echt

€ 349.000
verkocht
Talloze mogelijkheden

Landelijk wonen, karakter, knusheid, charme, volop privacy en rust… dat zijn de woorden die Ruijtersweg 33 het best typeren.
Om nog maar te zwijgen over de talloze mogelijkheden waarop deze woning te gebruiken is. Wonen en werken combineren, een kangaroo-woning realiseren, maar ook een Bed and Breakfast behoort tot de opties. Hier is het mogelijk, in een van de meest geliefde kernen die Echt rijk is: Gebroek..

Liever de hele woning voor je eigen gezin gebruiken? Dan krijg je heel veel ruimte, binnen en buiten. Je kunt hier prima je eigen kippen, geitjes of andere boerderijdieren houden én je eigen moestuintje aanleggen. Als je groene vingers hebt ben je hier op je plek! Draai jij je er je hand niet voor om deze woning te updaten, dan kun je hier een heerlijke woonboerderij realiseren waar het goed wonen is.

Ruijtersweg 33 kent een rijke historie, de woning heeft er al een eeuw opzitten. Steeds weer vonden nieuwe bewoners de plek dusdanig fijn dat men is blijven renoveren en vernieuwen. Voor het laatst is dat gedaan door de huidige eigenaren in 1995, nadat eerder in de jaren ’80 de woning ook al onder handen was genomen. Gebroek combineert de rust van landelijk wonen met het comfort van de stad. Zo heb je alle voorzieningen binnen handbereik en ben je binnen 5 fietsminuten in het centrum van Echt. Je dagelijkse boodschappen, maar ook scholen [kinderopvang, basisschool en middelbare school], sportclubs, het NS-station en alle medische voorzieningen zijn binnen een straal van 1 km voorhanden. Je kunt van hieruit dus gemakkelijk alles met de fiets doen. Of te voet als je iets sportiever bent aangelegd.
Dat maakt Gebroek een hele gewilde plek om te wonen voor [jonge] gezinnen. Dichtbij het centrum van Echt, maar toch ook zeker een plek voor kinderen om rustig op te groeien.

Ben je veel voor je werk onderweg? Dan is het goed om te weten dat op korte afstand zowel de oprit naar de autosnelweg A2 alsook A73 ligt. Steden zoals Venlo (iets meer dan 20 minuten), Sittard (20 minuten) en Eindhoven, Heerlen en Maastricht (35 minuten) zijn hierdoor goed bereikbaar.

Laat me je meenemen op ontdekkingsreis door de woning, zoals die volgens onze architect zou kunnen uitzien na de restyling.

Indeling en afwerking

Entree
Welkom in de ruime hal, die door de vide nog eens extra licht en ruimtelijk voelt en oogt.
Hier vinden we naast de meterkast ook het toilet. Door de volledig in glas uitgevoerde dubbele deuren word je als het ware naar de woonkamer getrokken.

Woonkamer
De woonkamer is momenteel uitgevoerd met een houten vloer. Onze architect heeft voor een vloer met een betonlook gekozen. In combinatie met de vloerverwarming die er ligt zou dit een prima keuze zijn. Er is lichtinval van alle kanten en aan de tuinzijde zijn er schuifpuien bedacht, maar als je hier kiest voor openslaande tuindeuren blijft het effect hetzelfde: je haalt buiten lekker naar binnen. En met een ligging van de tuin op het Oosten betekent dat een lekker zonnetje in je woonkamer vanaf het vroege voorjaar.

Keuken
Grenzend aan de woonkamer, in een vloeiende beweging, treffen we de halfopen keuken aan. Aan de wandzijde een lang aanrecht met apparatenwand en daar tegenover het kookeiland dat hier een centrale rol toebedeelt krijgt. Terwijl jij achter het aanrechtblok staat kun je toch meekijken met de kids die in de woonkamer spelen, tv-kijken of aan de lange eetkamertafel hun huiswerk maken, maar ook als ze buiten spelen kun je van hieruit een oogje in het zeil houden.

Achterom
Je bezoek ontvang je aan de voordeur, zelf kom je met je boodschappen of de kids met hun school- of sporttassen via de achterdeur binnen. In een lekker ruime hal waar volop plek is voor je garderobe en waar volop bergruimte is, voor schoenen, sport- of schooltasssen. Ook de trap naar de slaapverdieping is hier gesitueerd.

Tuin
De achtertuin is op het Oosten gesitueerd, heeft borders, gazon en diverse zonnige zitplekken. Maar ook een houtopslag, een tuinhuis, een hooimijt, een kippenhok en een waterput [of is het een wensput?]. Daarnaast is er nog een fijne tuin met borders aan de voorzijde.
Naast de woning is de carport gelegen, met voldoende hoogte om eventueel je caravan of camper op eigen terrein te kunnen stallen.

Terug naar binnen….
Vanuit een tweede entree in de rechter zijgevel naar komen we bij nog een drietal ruimtes uit, momenteel in gebruik als twee slaapkamers en een badkamer. De architect heeft een van deze ruimtes de titel berging toebedeeld. Niet gek als je bedenkt dat je hier met een serieus groot gezin kunt wonen. Bergruimte heb je immers nooit genoeg! Maar ook als je kiest voor een van de vele andere gebruiksmogelijkheden van de woning, ook dan heb je bergruimte nodig. De beide andere ruimtes zouden als één geheel dienst kunnen doen als kantoorruimte: denk daarbij aan een spreekkamer annex wachtkamer|kantoor| praktijk|salon. Natuurlijk is slapen én baden op de begane grond ook een optie! Wellicht heb je zelf het beste idee bij deze ruimtes. Tot slot is er nog een compacte tweede badkamer op de begane grond, met enkel een wasbak en douche.

Bovenhal/overloop/slapen
Vanuit de trap in de hal bij de achteringang kom je op de overloop van de eerste verdieping. Onze architect heeft een voorstel gemaakt voor 3 slaapkamers en een hele ruime badkamer. Door iets te schuiven is er echter ook hier nog ruimte voor een bergzolder of een werkplek. Jij bepaalt! Voor zover het fictieve cq. nog te realiseren stuk; in de praktijk is de trap gesitueerd bij de voordeur; je kunt ervoor kiezen deze in stand te laten gelet op het volume van de woning.
Momenteel zijn er twee slaapkamers en voor het overige is er een gigantische nog niet verder afgewerkte zolder, die je enerzijds de vrije hand laat in het gebruik en de indeling en inrichting ervan, maar die je ook uitdaagt in een stukje afwerking.

Tot slot
Het beeld zoals dat hierboven geschetst wordt gaat over de woning in verbouwde staat. We helpen je als het ware de potentie van de woning te zien, die tot nu toe op een heel specifieke manier gebruikt is en mede daardoor aan een update toe is. De foto’s geven een eerlijk beeld van de woning, we werken niet met groothoeklenzen: de woning heeft serieus veel ruimte en mogelijkheden.