verkocht
Stadsvilla op een absolute A-locatie

Roerzicht 19 Roermond

€ 610.000
verkocht
Stadsvilla op een absolute A-locatie

Vroeger, heel vroeger spraken prinses Beatrix en wijlen prins Claus af in deze straat. Stiekem. En dat is niet eens één van de redenen waarom mensen hier heden ten dage nog steeds willen wonen. De stad aan je voeten met z’n aanbod aan entertainment, sublieme restaurants, uitgaan, Maasplassen met zijn waterrecreatie aan de ene kant en aan de andere kant de Roer die je achtertuin markeert en afbakent. Dat in combinatie met de schitterende vooroorlogse architectuur in deze kleinschalige wijk maakt dat het hier heerlijk wonen is.

Deze stadsvilla ligt op een absolute A-locatie in de gewilde wijk Roerzicht op een riant perceel van maar liefst 1630 m2, grenzend aan de Roer. Een heerlijke beleving van rust, groen en water met absolute privacy. Van buiten een imponerende, classy uitstraling, passend bij de bouwstijl van de dertiger jaren van de vorige eeuw. Eenmaal binnen treft u een heerlijk, stijlvol woonhuis aan. Rustiek, ruimtelijk en niet onbelangrijk, de detailleringen zijn in het afgelopen millennium bewaard gebleven: het glas in lood, de originele lambriseringen, de ensuite-deuren in de woonkamer, de stalen openslaande tuindeuren en de dakoverstekken om er maar een paar te noemen.

Het volumineuze pand straalt in alles grandeur en woonkwaliteit uit, echter het behoeft absoluut een update! Naast de indrukwekkende leefruimte (ca. 1100 m3) beschikt de woning over een praktische indeling, die ook werken aan huis mogelijk maakt. Even fraai als sfeerverhogend zijn de begane grondvloeren, in de hal is er de originele tegelvloer en de woonkamer is voorzien van een schitterende visgraatparket.

Indeling:

Souterrain:
Berging/Fietskelder, zowel van binnen- als ook van buitenuit toegankelijk. De in compartimenten opgedeelde kelders bieden ruimte aan de witgoedopstellingen en aan de CV-ketel.

Begane grond:
Voortuin, met naastgelegen bestrate oprit. Overdekte entree, indrukwekkende hal met originele vloer, toilet, vestibule met garderobe en monumentale bordestrap naar de verdiepingen, riante huiskamer ensuite met glas-in-loodramen ; te renoveren keuken met originele schouw aan straatzijde [geschikt als kantoor|salon|praktijk aan huis]. Via de woonkamer toegang tot het hoog gelegen terras, met uitzicht op de lager gelegen diepe tuin en de Roer.

Eerste verdieping:
Drie mooie, ruime slaapkamers, sommigen voorzien van muurkasten en|of wastafel. De badkamer is in de renovatieplannen reeds gesloopt; de ruimte biedt echter plek aan diverse invullingen waarbij vanuit het oogpunt van grootte geen concessies hoeven te worden gedaan.

Tweede verdieping:
Overloop, twee royale slaapkamers, waarvan één met dakkapel en fenomenaal uitzicht over de achtertuin en de Roer en één met douche. Ook hier een ruimte waar witgoedopstellingen geplaatst kunnen worden.

Derde verdieping:
Via vlizotrap bereikbare zeer royale zolderberging met het originele spant en houten dakbeschot.

Algemeen:
De woning heeft een riante achtertuin. De ligging met de Roer direct grenzend aan de tuin is uniek. De gebruiksmogelijkheden van de tuin zijn legio. Heeft u altijd al een zwembad willen hebben? Hier gaat het niet ten koste van de ruimte of verdere opties; het kan gewoon naast eventuele andere wensen.