verkocht
Landelijk wonen

Molenbergweg 7 Herkenbosch

€ 495.000
verkocht
Landelijk wonen

Landelijk wonen, karakter, knusheid, charme én voorzien van alle moderne gemakken… dat zijn de woorden die Molenbergweg 7 het best typeren. En dan hebben we het nog niet gehad over de talloze mogelijkheden waarop deze woning te gebruiken is: de combinatie wonen|werken, maar ook levensloop-bestendig wonen behoort tot de opties. Hier is het mogelijk, in de grootste en één van de meest geliefde kernen die Roerdalen rijk is: Herkenbosch.

Liever de hele woning voor je eigen gezin gebruiken? Dan krijg je heel veel ruimte, binnen en buiten. Je kunt hier prima je eigen kippen, konijnen of andere kleine boerderijdieren houden én je eigen moestuintje aanleggen. Als je groene vingers hebt ben je hier op je plek!

Molenbergweg 7 kent een rijke historie, de woning heeft er al ruim een eeuw opzitten. Steeds weer vonden nieuwe bewoners de plek én de woning dusdanig fijn dat men is blijven renoveren en vernieuwen. Voor het laatst is dat heel grondig gedaan door de huidige eigenaren; na hun aankoop in 2007 hebben ze gefaseerd de woning stapje voor stapje van de riolering tot aan het dak onderhanden genomen en vernieuwd. Herkenbosch combineert de rust van landelijk wonen -immers direct aan de Meinweg gelegen- met het comfort van een grote kern. Je dagelijkse boodschappen, maar ook scholen [kinderopvang, basisschool] sportclubs en alle medische voorzieningen zijn binnen een straal van 1 km voorhanden. Je kunt van hieruit dus gemakkelijk alles met de fiets doen. Of te voet als je iets sportiever bent aangelegd.

Dat maakt Herkenbosch een hele gewilde plek om te wonen voor [jonge] gezinnen. Dichtbij Roermond met al zijn reuring, winkelaanbod en vertier, maar toch ook zeker een plek voor kinderen om rustig op te groeien.

Ben je veel voor je werk onderweg? Dan is het goed om te weten dat op korte afstand zowel de oprit naar de autosnelweg A73 ligt; Steden zoals Venlo (iets meer dan 15 minuten), Sittard (30 minuten) en Eindhoven als ook Heerlen en Maastricht (45 minuten) zijn hierdoor goed bereikbaar. Maar ook de afstand Düsseldorf is met 35 reisminuten heel goed te doen.

Laat me je meenemen op ontdekkingsreis door de woning:

Indeling en afwerking:

Entree
Welkom in de ruime hal. Hier vinden we naast de meterkast ook het toilet en de trap naar de slaapverdieping. Je kunt je gasten meteen in de woonkamer ontvangen vanuit hier, maar je kunt er ook voor kiezen de deur naar de leefkeuken te nemen, die ook weer in verbinding staat met de woonkamer. De hal heeft een keramisch parketvloer.

Woon- annex TV-kamer
De woonkamer is momenteel uitgevoerd met een -losliggende- houten vloer. De radiatorombouw geeft de ruimte een knusse, gezellige sfeer. Er is volop lichtinval hier aan de straat- en opritzijde.

Zitkamer
Tussen de TV-kamer en de leefkeuken in is de zitkamer gelegen, grenzend aan de tuin. De gashaard en de opstelling van de losse fauteuils is dé manier om deze ruimte te gebruiken: lekker genietend van een kop koffie, even lekker thuis tot rust komen of het weekend beginnen met de krant hier.

Leefkeuken
Grenzend aan de zitkamer, in een vloeiende beweging, treffen we de halfopen leefkeuken aan. Aan de wandzijde een lang aanrecht met royale spoelbak en apparatenwand en daar tegenover het kookeiland dat hier een centrale rol toebedeeld krijgt. Terwijl jij met het avondeten in de weer bent kun je toch meekijken met de kids die aan de lange eetkamertafel hun huiswerk maken, maar ook als ze buiten spelen kun je van hieruit een oogje in het zeil houden. De keramische tegelvloer is voorzien van vloerverwaming, heerlijk comfortabel.

Bijkeuken
Je bezoek ontvang je aan de voordeur, zelf kom je met je boodschappen of de kids -lekker praktisch- via de achterdeur binnen. In de ruime bijkeuken waar volop plek is voor de garderobe en waar volop bergruimte is voor schoenen, sport- of schooltasssen. Tevens is hier de opstelling van het witgoed en extra ruimte voor koelkasten, huishoudelijke apparatuur en voorraad. Fijn om de cockpit van een druk gezin zo compact bij elkaar te hebben: koken, wassen, drogen lekker dicht bij elkaar, wel zo praktisch!

Werkkamer/Hobbyruimte/Speelkamer/Slaapkamer
Aan de achterzijde van de woning, omringd door tuin vinden we de zeer royaal maatgegeven werkkamer. Dat wil zeggen: die functie heeft de ruimte nu, compleet met de mogelijkheid van bedraad internet. Maar het vergt niet veel fantasie om hier een geheel andere invulling voor te bedenken, van speelkamer tot slaapkamer, al dan niet met eigen badkamer.. De ruimte is er geknipt voor!

Kelder
Er is een authentieke gewelfde provisiekelder in de woning die uitermate geschikt is als wijnkelder. De kelder is toegankelijk vanuit de zitkamer.

Tuin
De achtertuin is op het Oosten gesitueerd, de zon draait in de loop van de dag om de rechterzijde van de woning heen, waardoor het ’s middags en ’s avonds heerlijk vertoeven is onder de royale overkapping. Hier is zelfs voorzien in een tv-aansluiting en ’n heater, dus je kunt hier al vroeg genieten van het voorjaar en het desgewenst ook lekker laat maken in de zomer als de warmte van overdag lekker blijft hangen onder het afdak, met een goed glas wijn. De tuin is opgedeeld in een aantal segmenten, die quasi elk een “functie” hebben. Zo is er een stukje dat je als moestuintje zou kunnen bestempelen, zijn er fruitboompjes, een stukje siertuin met een meer strakke belijning, gazon en diverse zonnige zitplekken. Maar ook een kippenhok en de mogelijkheid zelf te composteren. De beregening van de tuin kan middels de grondwaterpomp, waarvoor je de bediening in de garage aantreft. Daarnaast is er nog een fijne voortuin met borders. De woning wordt aan de voorzijde ’s avonds aangelicht met gevelspots, hetgeen het totaal een welhaast feeërieke sfeer geeft; en ja, het mag gezegd: dat past ook wel bij de grandeur die deze woning heeft.

Garage
Naast de woning is de lange oprit die plaats biedt aan meerdere auto’s met daarachter de ruime en volledig geïsoleerde garage. Hou je van klussen of sleutelen, dan kun je hier goed uit de voeten. Een vliering zorgt voor nog extra opbergruimte hier.

Terug naar binnen en dan…

Bovenhal/Overloop/Slapen
Vanuit de entrée is de trap naar de slaapverdieping en komen we op de lange overloop -voorzien van een laminaatvloer- die welhaast aan een hotel doet denken, met links en rechts tal van deuren. Bovengekomen treffen we een tweetal slaapkamers aan, slechts gescheiden door een driekwart hoge mdf tussenmuur. Hoewel het prima slaapkamers zijn qua maatvoering en daglicht is het dus mogelijk de metalstud-wand te verwijderen en er zodoende één echt royale slaapkamer van te maken.

Badkamer
Lopen we de gang verder af dan komen we bij de badkamer, uitgevoerd met royale wastafel en inloopdouche, strak en tijdloos vormgegeven. Extra comfort komt van de vloerverwarming in combinatie met de radiator; altijd een warme handdoek binnen bereik. Het originele houten dakspant is mooi in het ontwerp verwerkt en blijft bewust in het zicht, karakter wil je immers behouden en benadrukken.

Naast de badkamer treffen we de derde slaapkamer aan, eveneens royaal. De ruimte hier wordt nog eens benadrukt doordat het plafond doorloopt tot in de nok van het dak.

Master bedroom
Het pièce de résistance tenslotte is de master bedroom; zelden verdiende een ouderslaapkamer zozeer deze Engelse benaming die een aanduiding inhoudt voor net dat extra cachet. De voormalige hooizolder is omgetoverd tot een prachtige slaapkamer, met een zee aan ruimte. Het is eenvoudig voor te stellen dat je hier een stukje wellness integreert in de slaapkamer, de ruimte is er geknipt voor. Alle slaapkamers zijn voorzien van tapijt.

Tot slot treffen we naast een separaat toilet op de verdieping nog een drietal bergingen aan, waarvan één ruimte tevens dienst doet als opstelplaats voor de CV-ketel [Nefit, 2017] en aparte boiler [100 liter].

Resumerend:

Na de aankoop in 2007 hebben de huidige eigenaren de woning grondig onderhanden genomen. Hieronder volgt een opsomming van de uitgevoerde werkzaamheden:

 • Gevels gereinigd en opnieuw gevoegd
 • Riolering vernieuwd
 • Dak vernieuwd en geïsoleerd, boeiboorden onderhoudsvrij [metaal]
 • Muren rondom geïsoleerd m.b.v. voorzetwanden
 • Nieuwe meterkast
 • Nieuwe hardhouten kozijnen v.v. HR++ beglazing geplaatst
 • Overkapping aangebouwd
 • Nieuwe vloeren incl. vloerisolatie
 • Nieuwe garage, volledig geïsoleerd en v.v. water en electra.
 • Nieuw sanitair incl. vloerverwarming [2010]
 • Nieuwe keuken incl. vloerverwarming [2012]