te koop
CHARME, STIJL & PRIVACY. ZOVEEL MEER DAN SEC EEN THUIS

Hoofdstraat 6 & 6a, Herten

€ 895.000
14 januari van 11-13 uur
te koop
CHARME, STIJL & PRIVACY. ZOVEEL MEER DAN SEC EEN THUIS

Aan de rand van Merum-Herten bevindt zich deze voormalige ‘smidse’ die in oorsprong dateert van 1895. Eerder fungeerde het voorste gedeelte als woonhuis (huisnummer 6) en had het achterste deel de functie van smederij (huisnummer 6A). Dat laatste heeft na een rigoureuze verbouwing een hernieuwde indeling en woonfunctie gekregen waarbij geen enkele concessie is gedaan aan een bijzonder hoge kwaliteitsnorm. Niet op het gebied van architectonische vormgeving, noch waar het de interieurafwerking betreft. Het geheel ligt op een ruim en privacyrijk perceel van 1.040 m2 grootte.

In de navolgende omschrijving is gemakshalve het voormalige onderscheid in ‘voor- en achterhuis’ gehanteerd. Deze zijn harmonieus met elkaar verbonden waarbij het achterhuis, de voormalige smidse, als eerste voor het voetlicht treedt omdat het de voornaamste woonvertrekken omvat. De huidige opzet met twee entreepartijen biedt de mogelijkheid om het pand onder te verdelen in twee gescheiden wooneenheden. Voor ouders met inwonende kinderen bijvoorbeeld – of andersom.

Het object telt een luxe keuken- en badkamerinrichting, heeft diverse slaapkamers en een privacyrijke tuin met drie overdekte terrassen en een natuurlijke zwemvijver. De ligging naast een doodlopende weg die naar de Maasplassen voert, is zowel rustig als centraal te noemen. Een uitgebreid winkelcentrum en scholen in het basisonderwijs liggen nabij, net zoals de opritten naar autosnelweg A73 en aansluitend de A2 in korte tijd bereikbaar zijn.

EEN HISTORISCHE SMIDSE ‘ANNO NU’

HET ACHTERHUIS – BEGANE GROND
Ontvangsthal
In de rechterzijgevel is toegang tot de centrale ontvangsthal. Deze heeft een vloerafwerking van granieten tegels, is voorzien van vloerverwarming en loopt drempelloos door in de woonruimten op de begane grond en in het gastentoilet. Het toilet heeft een inrichting met een rvs-designfonteintje en vrijhangend sanitair van Villeroy & Boch; in de hal wordt de toiletruimte geflankeerd door een driedeurs garderobekast.

Woonkamer met serre
Twee glazen deuren leiden vanuit de ontvangsthal naar de woonkamer. Bij binnenkomst bevindt zich aan de rechterzijde een halfronde wand die in vormtaal aansluit op de halfronde keukeninrichting die op zijn beurt aan de achterzijde weer aansluit op de eetkamer. Deze eetkamer staat aan de achterzijde in open verbinding met de woonkamer waar aan de voorzijde een designgashaard van Barbas in een wand is opgenomen. Sfeerverhogende details, zowel in de woonkamer, eetkamer als in de ontvangsthal, zijn diverse witte pilaren die het plafond ogenschijnlijk lijken te ondersteunen [sluiten deze pilaren evenwel niet aan bij uw stijl en smaak dan is het goed te weten dat deze enkel een decoratieve functie hebben en zonder constructieve consequenties te verwijderen zijn]. Een brede raampartij in de voormalige poortopening biedt aan de voorzijde van de woonkamer zicht op de zijtuin en beide entreepartijen.

Serre en ‘Le petit jardin’ bij woonkamer
Zowel vanuit het eetkamergedeelte als vanuit de woonkamer is met openslaande tuindeuren toegang tot een serre-aanbouw met twee lichtkoepels en een met graniet afgewerkte vloer met vloerverwarming. De serre is voorzien van airconditioning (Mitsubishi) en heeft met drie schuifpuien toegang tot een eigen ommuurd tuingedeelte dat de naam ‘Le petit jardin’ draagt. Deze ‘kleine tuin’ staat met een poortje in een muur in verbinding met de hoofdtuin.

Keuken
Ter hoogte van de garderobe in de hal is met een glazen deur toegang tot de woonkeuken waar zich bij binnenkomst twee voorraad-muurkasten bevinden. De keuken heeft een halfronde maatwerkinrichting, in stijl passend bij de halfronde wand die inpandig doorloopt tot de bovenste verdieping, en waarvan sommige kastfronten eveneens halfrond zijn uitgevoerd. Tot de inbouwapparatuur behoren een keramische kookplaat (Gaggenau) met wasemkap (Itho), een combimagnetron (Siemens) en een koelkast (Liebherr). In een nis met boogdoorgang en overdekte toegang tot de garage zijn een tweede werkblad en de afwasmachine (Miele) ondergebracht.

Bijkeuken
Via een portaal met een maatwerkkastenwand die de HR-combiketel (Daalderop, 2011) en het centrale stofzuigersysteem (Beam Systems) aan het oog onttrekt, is vanuit de keuken toegang tot de bijkeuken. Deze heeft een keukeninrichting met eikenhouten fronten en herbergt de witgoedaansluitingen. Een tweevleugelige houten poort opent naar de oprit bij de hoofdentree en in de keramische tegelvloer biedt een luik toegang tot een kruipruimte. Het object telt in totaal drie meterkasten waarvan de centrale aansluitingen binnenkomen via het voorhuis.

HET ACHTERHUIS – VERDIEPING
Vanuit de centrale ontvangsthal leidt een indrukwekkende trappartij die de ronde wand ‘volgt’ naar een ruime overloop op de verdieping – die eveneens toegankelijk is via de achterste slaapkamer in het voorhuis.

Hoofdslaapkamer
De hoofdslaapkamer bevindt zich aan de achterzijde en is ontstaan door de samenvoeging van twee voormalige slaapkamers. De ruimte heeft aan weerzijden twee identiek uitgevoerde inloopgarderobes met maatwerkwandkastwanden. Deze hoofdslaapkamer staat in open verbinding met een zitgedeelte van waaruit toegang is tot de hoofdbadkamer.

Hoofdbadkamer
In de hoofdbadkamer loopt de ronde wand van de living eveneens als stijlelement door. De vloer van de badkamer, evenals de omkleding van het ligbad en de wanden van de douchecabine, zijn afgewerkt met lichtkleurig graniet; de vloer is voorzien van elektrische vloerverwarming. Tot de inrichting behoren een vrijhangend toilet, twee keramische waskommen op een zwart composieten blad boven vrijhangende onderkasten, een ligbad en een douchecabine (Hüppe). Alle armaturen zijn uitgevoerd als eengreepsmengkranen en in het plafond zijn zowel halogeenspots als luidsprekers van het B&O-systeem ingebouwd.

HET ACHTERHUIS – ZOLDER
Met twee vaste trappen is vanaf de verdieping een ruime en geïsoleerde (berg)zolder bereikbaar.

HET VOORHUIS – BEGANE GROND
Ontvangsthal
In de aan de voorzijde van de rechtergevel gelegen hal, met een betegelde toiletruimte en meterkast, leidt een gestoffeerde trap naar de verdieping boven het voorste woongedeelte. Deze extra entree is uitermate geschikt voor ontvangst van zakelijke gasten die hiermee rechtstreeks toegang hebben tot de werkkamer en de privéruimten niet hoeven betreden.

Woon-/werkkamer met toegang tot gewelvenkelder
De grote L-vormige en gestoffeerde woon-/werkkamer bevindt zich aan de voorzijde en heeft in de huidige opzet de functie van kantoor aan huis. Dubbele openslaande deuren openen vanuit deze werkkamer naar de voortuin en een muurkast biedt mogelijkheden voor de opslag van dossiers. Een met lage muurtjes omringde trappartij leidt vanuit deze werkkamer naar de gerestaureerde, droge wijnkelder met tongewelf en een met baksteen afgewerkte vloer.

HET VOORHUIS – VERDIEPING
Logeer- en gastenbadkamer
Een L-vormige en gestoffeerde overloop in het voorhuis biedt aan de voorzijde toegang tot een logeerkamer die zich boven de werkkamer op de begane grond bevindt. Op deze overloop is rechtstreeks toegang tot een comfortabel ingerichte gastenbadkamer met een douchecabine, vrijhangend toilet en een wastafelmeubel met marmeren blad. Aan de overzijde bevindt zich praktische bergruimte in een muurkast voor niet-dagelijks benodigde zaken.

Slaapkamer
Op de overgang tussen het voor- en achterhuis, met een klein niveauverschil in de vloer, ligt een tweede slaapkamer die inpandig toegang biedt het achterliggende hoofdgedeelte.

DUBBELE GARAGE
Aan de linkerzijde is met een afsluitbaar hekwerk toegang tot de in bijpassende bouwstijl in 2006 gerealiseerde, volledig geïsoleerde garage. Dit vrijstaande gebouw is voorzien van twee elektrisch bedienbare poorten met afstandsbediening en heeft aan de voorzijde ruimte voor de veilige stalling van auto’s op eigen terrein.

De garage heeft een keramische tegelvloer en aan de achterzijde is met een houten trap toegang tot de verdieping die aan beide zijden beschikt over bergruimten achter schuifdeuren onder de dakhelling. In de garage bevindt zich een breed projectiescherm zodat de ruimte tevens dienst kan doen als huisbioscoop. De garage biedt verder plaats aan de grondwaterpomp, de regelaar van de beregeningsinstallatie van de tuin en heeft aan de achterzijde met een tweevleugelige houten poort toegang tot het vlonderterras bij de zwemvijver.

TUINEN EN TERRASSEN
Voor- en zijtuin
De rechterzijtuin, die naar de overdekte hoofdentree leidt, heeft een afwerking met kinderkopjes en meerkleurige baksteen waarin cassettes zijn uitgespaard met strakgesnoeide vegetatie. In de avonduren zorgen design-verlichtingsarmaturen er voor een feeërieke sfeer.

De voortuin is van het trottoirgedeelte afgescheiden met een eveneens strakgesnoeide haag en kent een gevarieerde inrichting met diverse heester- en struiksoorten. Aan de linkerzijde grenst zij aan de met een hekwerk afsluitbare oprit naar de dubbele garage.

Achtertuin met drie terrassen
De achtertuin mag met recht de titel van ‘verborgen schoonheid’ dragen. Zij bestaat uit drie gedeelten die zowel van elkaar zijn gescheiden als met elkaar verbonden.

Terras-1 met jacuzzi
Ter hoogte van de garage is vanuit de tussenhal bij de bijkeuken geheel overdekt toegang via een breed terras naar de garage. Het terras biedt plaats aan een meerpersoons jacuzzi (2020) en in de overkapping zijn twee lichtkoepels aangebracht. Deze constructie biedt de mogelijkheid om bij regenweer op droge wijze boodschappen vanuit de garage naar de bijkeuken te brengen.

Terras-2 met zwemvijver
Naast dit overdekte terras bevindt zich een tweede overdekt terras dat met openslaande tuindeuren toegankelijk is vanuit het eetkamergedeelte. De overkapping is aan één zijde voorzien van een wind-werende glazen wand waarvan elk paneel kan worden opengeschoven. Een drie treden tellende, natuurstenen trap leidt naar een gazon dat aan de rechterzijde aansluit op een hardhouten zonneterras naast een zwemvijver. De zwemvijver meet 7.00 x 4.00 meter bij 1.50 meter diepte en het water is afkomstig van de eigen grondwaterput. De zwemvijver is voorzien van een uv-lamp tegen algengroei en kent een hoge mate van privacy dankzij muren op de erfgrenzen.

Terras-3 bij ‘Le petit jardin’
Ter hoogte van de zwemvijver leidt een tuinpad tussen met buxus omzoomde perken naar een tuinmuur. Hier biedt een hekwerk toegang tot ‘Le petit jardin’. Deze ‘kleine tuin’ is inpandig met drie schuifpuien rechtstreeks bereikbaar vanuit de serre-aanbouw bij de woonkamer. De inrichting van dit tuingedeelte zou je kunnen betitelen als splitlevelarchitectuur, met verhoogde plantenbakken op verschillende niveaus en terrasgedeelten die met trapjes met elkaar in verbinding staan. En, ‘noblesse oblige’ – adel verplicht – ook dit tuingedeelte kent een maximale privacy omdat elke inkijk wordt voorkomen door blinde, hoge muren.

Algemeen:

– Monumentaal pand uit 1895 dat fasegewijs op kwalitatief hoogwaardige wijze geheel is verbouwd en elke vergelijking met nieuwbouw moeiteloos kan doorstaan;
– Drie overdekte terrassen waarvan er één is voorzien van airconditioning;
– Ommuurde achtertuin met een hoge mate van privacy;
– Natuurlijke en privacyrijke zwemvijver met hardhouten vlonder-/zonneterras;
– Volledig geïsoleerde, vrijstaande garage (2006) met twee elektrisch bedienbare poorten met afstandsbediening, keramische tegelvloer, verdieping en multifunctionele toepassingsmogelijkheden;
– Dankzij de twee gescheiden entreepartijen is het object ideaal geschikt te maken voor dubbele zelfstandige bewoning, bijvoorbeeld als zogeheten ‘kangaroo-woning’ waarbij ouders bij hun kinderen ‘inwonen’;
– Uitgerust met een geavanceerd alarmsysteem;
– Het object beschikt over energielabel C (definitief en geldig tot december 2032);
– Ligging nabij onderwijsvoorzieningen (twee basisscholen) en een ruim gesorteerd winkelcentrum;
– De binnenstad van Roermond met zijn winkelhart, het Designer Outlet Centre en aanbod van theaters en restaurants is vanaf deze locatie in korte tijd bereikbaar;
– Op korte rijafstand van de oprit naar autosnelweg A73 met aansluiting op de A2.