verkocht
Grote tuin met volop privacy

Hoofdstraat 28 Posterholt

€ 550.000
verkocht
Grote tuin met volop privacy

Aan de meest Oostelijke zijde van Roerdalen, in het kerkdorp Posterholt bevindt zich dit schitterende en riant bemeten landhuis, met maar liefst 5 slaapkamers en een tot werkruimte[s] getransformeerd souterrain. De ligging, centraal in de dorpskern, gecombineerd met de meer dan royale perceelgrootte maken het tot een uitzonderlijk geheel.

Van buiten een romantische uitstraling, door de in L-vorm van de woning met de donkergroene luiken en de wolfskap maar eenmaal binnen komen we al snel tot de conclusie dat er door de jaren heen zowel qua interieur alsook qua exterieur een aantal smaakvolle updates zijn doorgevoerd. Daarenboven is er de ligging: mooi omgeven door groen op het royale perceel [2540 m²].

Dit noemen we met recht een heerlijk woonhuis: tijdloze grandeur aan de buitenzijde gecombineerd met ruimtelijkheid en wooncomfort binnen.

Fijne leefruimtes [ca. 250 m² woonoppervlak |5 slaapkamers | levensloopbestendig | zeer royale garage] en een riant perceel in combinatie met dit high-end niveau aan wooncomfort. Tel daarbij op de mogelijkheid tot het creëren van werkkamers op zowel de begane grond als in het souterrain en dit is een uitgelezen kans voor mensen die wonen|gezin en werken willen combineren.

GEZINSLEVEN: ALLE VOORZIENINGEN BINNEN HANDBEREIK

Posterholt is de op één na grootste kern van Roerdalen. Voor je dagelijkse boodschappen kun je twee straten verder terecht en ook basisschool en kinderopvang liggen in de kern, sportclubs, ontspanning, horeca en medische voorzieningen liggen binnen handbereik. En dat alles omgeven door groen, welke richting je ook uitgaat: na 10 minuten wandelen bereik je in elke windrichting wel weer natuur.

Dat alles bij elkaar maakt Posterholt een hele gewilde plek om te wonen voor gezinnen. Dicht bij Roermond met al zijn voorzieningen, maar ook een plek voor kinderen om rustig op te groeien in een dorp waar men elkaar nog kent en groet.

Laat u door ons meenemen voor een rondleiding door de woning:

Souterrain:

Maar liefst vier compartimenten treffen we aan in het souterrain dat vanuit de hal toegankelijk is. Wil je er je proviand kwijt, wordt het fitnessruimte of denk je eerder aan een werkkamer? De ruimte is er, de vloer- en wandafwerking zijn eigentijds en van een niveau gelijk een woonruimte: het kan allemaal. Keurig weggewerkt achter kastenwanden treffen we hier tevens de CV-ketel aan [2014] en een wateronthardingssysteem voor het drinkwater.

Begane grond:

Entrée
Welkom binnen in de statige ontvangsthal met vide, die de ruimtelijkheid nog eens benadrukt, naast de sierlijke eikenhouten bordestrap; hoe sfeervol kan thuiskomen zijn? Verder zijn garderobe, toilet met fonteintje en meterkast hier gesitueerd.

Keuken
Vanuit de hal is de leefkeuken met strakke kasten- en apparatenwand en kook- en spoeleiland toegankelijk. De kasten en lades in combinatie met het granieten werkblad zorgen voor een eigentijdse look and feel. De keuken [2008] is voorzien van een 5-zones-inductie kookplaat, afzuigkap, stoomoven, traditionele oven, warmhoudlades, koffiemachine, koelkast, vaatwasser en anderhalve spoelbak. Hier is het lekker kokerellen, terwijl de kids aan tafel hun huiswerk maken of een spelletje doen.

Woonkamer
De L-vormige woonkamer baadt in het licht en heeft rondom tuincontact. Er zijn hier wederom hoogwaardige en goede materiaalkeuzes gemaakt, getuige de mooie leistenen vloer en de travertin vensterbanken. Strakke wanden en openslaande tuindeuren maken het tot een sfeervolle ruimte, nog verder geaccentueerd door de gashaard.

Werkkamer
Zoals gezegd werd er vanuit de woning in vroeger tijden een tandartspraktijk gerund. De ruimtes die daartoe toen in gebruik waren, doen nu dienst als werkkamers, die rechtstreeks vanuit buiten toegankelijk zijn. Daarnaast beschikt dit gedeelte van de woning over een eigen douche en een apart toilet. Heb je dus de intentie vanuit huis te gaan werken en krijg je daartoe mensen over de vloer, dan gaat dit niet ten koste van de privacy van je gezin.

Tuin
De parkachtige achtertuin is gelegen op het zuiden, heeft gazon, borders en groene afscheidingen in de vorm van hagen die het terras halverwege de tuin omzomen. Rondom de achtertuin zijn er hoge hagen geplaatst, die volop privacy garanderen. Op het heetst van een zomerdag is er onder de royale overkapping die grenst aan de woonkamer verkoeling te vinden, maar kies je voor zon dan is daartoe volop gelegenheid. De voor- en achtertuin geven de woning het cachet waar een pand als dit om vraagt.

Garage
De garage beschikt over een aluminium, op afstand bedienbare, sectionaalpoort. Hier vinden we tevens de bediening van de grondwaterpomp, waarmee de tuin beregend kan worden. Naast twee auto’s die hier moeiteloos geparkeerd kunnen worden biedt de garage nog volop bergruimte, o.a. door de vliering die er is.

Terug naar binnen dan.

Bovenhal / Overloop
Vanuit de trap in de hal kom je op de overloop van de eerste verdieping. Deze bovenhal is afgewerkt met een mooie massief eiken vloer en geeft toegang tot de vijf slaapkamers en de badkamer.

Slaapkamers
Alle slaapkamers zijn eveneens voorzien van de schitterende eiken plankenvloer. Er is hier voorzien in CAI-aansluitingen, lekker lui TV-kijken in bed behoort tot de mogelijkheden. De schuinte van het dak wordt -praktisch- op al deze kamers als bergruimte gebruikt.

Badkamer
De badkamer is in 2014 volledig vernieuwd: er is elektrische vloerverwarming aangebracht en de dubbele wastafel en het tweede toilet maken naast een bad en separate extra ruime douche deze ruimte compleet. Een prachtige badkamer, deels betegeld en deels gestucd, men zou het eerder als een stukje wellness aan huis mogen betitelen. Goed om te weten: de badkamer is en-suite verbonden met de ouderslaapkamer.

Zolder
Via een vlizotrap is de zolder bereikbaar, die momenteel in gebruik is als bergruimte.