verkocht onder voorbehoud
Subliem vakmanschap – in concessieloze uitvoering

Holsterweg 37, Posterholt

€ 1.125.000
verkocht onder voorbehoud
Subliem vakmanschap – in concessieloze uitvoering

Aan het landelijk gelegen buurschap ‘De Holst’ in Posterholt ligt deze langgevelwoonboerderij die is gebouwd in 1929. Het totale object heeft thans een U-vormig grondplan met aan de rechterzijde een woongedeelte dat aan achterzijde middels een overkapping is verbonden met een linkergedeelte dat geschikt is voor zakelijke functies.

Het geheel is het afgelopen decennium op smaakvolle en kwalitatief hoogwaardige wijze verbouwd en gemoderniseerd waarbij een sfeervolle beleving van alle ruimten centraal stond.

Dat alles is geschied met een hoge mate van creativiteit waarbij wooncomfort en een beleving van de ruimtes centraal hebben gestaan. Een kleine greep: vloerverwarming in de belangrijkste verblijfruimten op de begane grond, vloerafwerkingen met topklasse natuursteen en de toepassing van historisch verantwoorde afwerking van de wanden in huis.

Of, om een vermaarde Italiaanse ontwerper te citeren: “Het gevoel waarmee een creatie tot stand komt gaat er een onlosmakelijk onderdeel van vormen.” Dit adres is daar een toonaangevende exponent van.

Wij hebben het genoegen u nader kennis te laten maken met dit bijzondere object dat tot in detail in perfectie is uitgevoerd.

SUBLIEM VAKMANSCHAP – IN CONCESSIELOZE UITVOERING

RECHTERVLEUGEL – WOONBOERDERIJ

Ontvangsthal

Een toegangspad in de voortuin leidt via de rechterzijgevel naar de ontvangsthal. Deze heeft een vloerafwerking van Vietnamese hardsteen met vloerverwarming, een eikenhouten plafondafwerking en biedt met een tweevleugelige deur met raampartijen toegang tot een op de voorzijde georiënteerde woonkamer/praktijkruimte.

Woonkamer/praktijkruimte

Deze ruimte heeft een L-vormig grondplan en raampartijen met uitzicht op zowel de voorzijde als het omsloten binnenterrein. De vloer is afgewerkt met diverse soorten natuursteen in wisselende organische formaten en biedt naast een airconditioning-unit tevens plaats aan een houtkachel in een nis van schoonmetselwerk van historische baksteen met eikenhouten omranding. Het plafond en zijn dragende constructie zijn eveneens uitgevoerd in massief eikenhout. Vanuit deze ruimte is toegang tot een kelderberging; Snelle warmwatertoevoer in het vertrek geschiedt door een close-in boiler.

Kantoorruimte – garderobe – gastentoilet
In de ontvangsthal is aan de rechterzijde toegang tot een tussenhal waarin de natuurstenen tegelvloer doorloopt. Het eerste vertrek aan de linkerzijde betreft een kantoorruimte met vloerverwarming die met een erkeruitbouw uitzicht heeft op de private ‘binnenplaats’. Aan de overzijde in de tussenhal bevindt zich een garderobegedeelte dat rustiek is ingericht met twee vrijstaande eikenhouten ‘garderobekasten’. Vanuit dit garderobedeel is toegang tot het gastentoilet. Het heeft een zwart-witte keramische tegelvloer en een wandafwerking van keramische tegels met historiserende gebroken kanten. De inrichting bestaat uit vrijhangend sanitair (Villeroy & Boch) met een separaat urinoir (Jika).

Twee bijkeukens
De tussenhal biedt aan de zijde van de kantoorruimte vervolgens toegang tot de eerste bijkeuken. Deze is eveneens voorzien van vloerverwarming en heeft op zijn beurt overdekt toegang tot de binnenplaats. Zij herbergt de witgoedaansluitingen onder een L-vormige maatwerk-keukeninrichting met een werkblad dat is afgewerkt met grootformaat natuurstenen tegels. Aan de overzijde van de hal bevindt zich een tweede, kleinere bijkeuken met de opstelplaats van de HR-combiketel (Vaillant ecoTEC plus, 2023) met de aansluitingen (verdeelblokken) van de vloerverwarming.

Living met woonkeuken
Geheel aan de achterzijde van de verbindingshal is toegang tot de volledig geïsoleerde woonkamer met vloerverwarming van waaruit een indrukwekkend zicht is op het hoge in eiken uitgevoerde plafond dat de kamer een bijzonder ruimtelijke uitstraling geeft. Tegen de achterste wand, die rustiek is afgewerkt in schoonmetselwerk van authentieke baksteen, bevindt zich een openhaard met een schoorsteenmantel van Franse zandsteen. Bij deze haard is volop ruimte voor een meerpersoons zithoek waar een airconditioning-unit (Panasonic) het gewenste binnenklimaat kan reguleren.

Woonkeuken
In deze living bevindt zich aan de linkerzijde het keukengedeelte dat eveneens een handgemaakte maatwerkinrichting van eikenhout heeft. Tegen de wand, naast een pui met toegangsdeur naar de binnenplaats, bevindt zich een langgerekt werkblad van Belgische natuursteen gecombineerd met eikenhouten onderkasten. Het biedt plaats aan een 6-pits gasfornuis van Pelgrim met twee elektrische ovens. Vóór dit gedeelte staat een vrijstaand werkeiland in eenzelfde uitvoering met een vrijhangende schouw.

Aan de overzijde van het kookgedeelte is voldoende ruimte voor plaatsing van een meerpersoons eetkamertafel ter hoogte van een verdiepingshoge pui in de zijgevel die een privacyrijk uitzicht biedt op de rechterzijtuin. Aan de achterzijde is met tuindeuren toegang tot het overdekte achterterras.

VERDIEPING

Vanuit de ontvangsthal leidt een handgemaakte eiken trappartij met tussenoverloopje naar een grote overloop op de eerste verdieping met smeedijzeren balustrade en vide. Bijzonder detail is de eikenhouten spantconstructie waarvan de bovenste delen zijn voorzien van maatwerk-glazen inzetstukken hetgeen het ruimtelijke effect op deze etage een extra accent geeft.

3 slaapkamers

De hoofdslaapkamer ligt aan de voorzijde waar zij met een dubbele raampartij uitzicht heeft op de voortuin. De tweede slaapkamer ligt aan de andere zijde van de overloop, beschikt over een met eikenhout afgewerkte dakkapel en kapconstructie. Bergruimte is volop voorhanden in een maatwerk garderobekast met louvredeurtjes. De derde slaapkamer bevindt zich enkele treden hoger aan de achterzijde, boven de living op de begane grond. Door zijn enorme oppervlakte kan deze met eenvoudige ingrepen worden getransformeerd in twee of drie aparte slaapkamers. De momenteel geplaatste infraroodsauna is desgewenst ter overname.

Historische toiletruimte
Aan de overzijde van de tweede slaapkamer is op de overloop toegang tot een toiletruimte. Het heeft een op de vorm van de spantconstructie afgestemde toegangsdeur die is voorzien van een uitgespaard ‘hartje’ zoals het eertijds in hoeves gebruikelijk was. Het toilet heeft eenzelfde inrichting als het gastentoilet op de begane grond en ertegenover bevindt zich een ingebouwde linnenkast met een deur in eenzelfde opzet.

Badkamer in Engelse stijl

De badkamer is geheel naar eigen ontwerp vervaardigd in ‘Engelse stijl’ met een zwart-witte keramische tegelvloer met vloerverwarming en een eiken plafondconstructie. Het wastafelmeubel heeft een eiken onderstel en zwart natuurstenen blad waarin twee waskommen zijn uitgespaard die zijn voorzien van hedendaagse ‘historische’ armaturen met porseleinen grepen. Deze laatste zijn ook toegepast bij het vrijstaande metalen ligbad op pootjes dat onder de dakkapel is geplaatst. Ernaast is toegang tot een ruime inloopdouche met glazen wandpanelen en regendouchekop.

LINKERVLEUGEL – MULTIFUNCTIONELE (BEDRIJFS)RUIMTEN


Rustiek cafeetje

Aan de achterzijde is het woongedeelte met een overkapping verbonden met het linkergebouw. Het heeft een zakelijke functie met aan de voorzijde een ruimte voor de ontvangst van gasten. De ruimte is ingericht als rustiek ‘cafeetje’ en toegankelijk vanaf de voorzijde via een entree in de voormalige poortingang. Het “cafégedeelte” heeft een vloer van Vietnamese hardsteen die doorloopt in de achterliggende werkplaats. Het beschikt tevens over een eikenhouten ‘barretje’ met spoelgedeelte en close-in boiler. Gasten/opdrachtgevers kunnen er ongedwongen plaats nemen aan een statafel met houten barstoelen of aan een tafeltje. Op koelere dagen zorgt een houtkachel voor een sfeervol binnenklimaat.

Multifunctionele ruimte met krachtstroomaansluiting
De ruimte achter het ‘cafeetje’ is voorzien van krachtstroomaansluitingen voor machinerieën en op de verdieping ervan bevindt zich grote bergruimte voor de opslag van niet-direct benodigde zaken.

Garage/werkplaats
De achterste en derde ruimte is met een tweevleugelige deur bereikbaar. Zij is gerealiseerd in een houten constructie en de gevlinderde betonnen vloer is vloeistofdicht afgewerkt. De oppervlakte van zo’n 300 vierkante meter grootte biedt volop mogelijkheden voor de bouw van technische constructies of de overdekte stalling van voertuigen. Deze ruimte is vanaf de achterzijde bereikbaar via een brede en hoge poort die aansluit op een groot en bestraat voorterrein.

Dankzij de eigen entree en de twee parkeerplaatsen voor gasten/bezoekers aan de voorzijde kent dit gebouw diverse zakelijke mogelijkheden. Te denken valt aan een kantoor of praktijk aan huis, of, na sanitaire aanpassingen, aan een toeristisch onderkomen voor ‘Bed-and-Breakfast’ (B&B). Met tal van natuurlijke ontspanningsmogelijkheden in de nabije omgeving een ideaal startpunt voor gasten om de Roerdalen regio te verkennen met z’n geluksplekjes.

OMLIGGENDE TUIN MET EEN HOGE MATE VAN PRIVACY

Voortuin
De voortuin bij het woongedeelte is van de straatzijde afgeschermd met een hekwerk tussen gemetselde staanders waarin zich een afsluitbaar toegangspoortje bevindt. Aan de rechterzijde ervan is met een tweevleugelig hekwerk toegang tot een in 2022 geheel nieuw bestrate en verhoogde oprit die naast een brede gazonpartij met dichtbegroeide borders op de erfgrens naar de achterzijde leidt.

Het middendeel van de voortuin is geheel van de straatzijde afgeschermd en heeft een gevarieerde inrichting met onder meer knotwilgen die de lengte van de gevel volgen. Aan de voorzijde wordt ongewenste inkijk voorkomen dankzij hoge struiksoorten; aan de achterzijde heeft dit middendeel een overkapping die het woon- en zakelijke gedeelte met elkaar verbinden – en tevens scheiden. Dankzij de brede dakoverstekken is vanuit de living en bijkeuken overdekt toegang via overkapping tot de garage/werkplaats.

De voortuin bij het zakelijke linkergedeelte heeft aan de voorzijde een bestraat middendeel met parkeergelegenheid voor bezoekers. Het sluit aan op een border met hortensia’s en hoge siergrassen die de entree markeren.

Rondom het woongedeelte is tuinverlichting aangelegd die bij zonsondergang automatisch inschakelt en voor een feeërieke sfeer zorgt. Twee gescheiden grondwaterpompen, één voor de voortuin en één voor de achtertuin, zorgen voor de gewenste beregening. De voortuin is voorzien van een vaste sproei-installatie die op afstand kan worden ingeschakeld.

Achtertuin met overdekt loungeterras
Vanuit de living is toegang tot het geheel overdekte achterterras – met recht een loungeterras te noemen – van waaraf een wijds uitzicht is over de lagergelegen tuinpartijen. De absolute vrijheid die dit object kenmerkt komt aan deze achterzijde volledig tot zijn recht. Het terras met eikenhouten dakconstructie en natuurstenen tegelvloer is voorzien van een houtgestookte openhaard en heeft als groot voordeel dat tuinmeubilair onder alle weersomstandigheden buiten kan blijven staan. Allerminst verwonderlijk dat de huidige eigenaren dit terras betitelen als een ‘paradijsje’.

Tuinberging en dubbele garage
Aan de linkerzijde grenst het aan een ruime tuinberging met voldoende plaats voor het stallen van tuingereedschap en een zitmaaier. Ernaast bevinden zich twee open en overdekte garagestallingen. Eén ervan is bedoeld voor plaatsing van een reguliere personenauto; de ander is – dankzij de extra hoogte – uitermate geschikt voor de stalling van een grootformaat kampeerauto.

Natuurlijke vijverpartij
De achtertuin kent een hoge mate van privacy dankzij volgroeide borders op de erfgrenzen rondom. Het ruimbemeten middendeel is aangelegd als uitgestrekt gazon waarop diverse hoogstamfruitbomen staan en een centrale plaats wordt ingenomen door een notenboom.

Vanaf het overdekte terras is aan de voorzijde van de achtertuin zicht op een grote natuurvijver met kraakhelder water dankzij een natuurlijke filtering door rietplanten. De vijver biedt een thuis aan diverse vissoorten, waaronder goudvissen en steuren. Aan de rechterzijde bevindt zich een houten tuinberging die desgewenst dienst kan doen als paardenstalletje voor pony’s.

In elk jaargetijde, en onder alle weersomstandigheden, biedt het loungeterras ongekende mogelijkheden om in absolute privacy van de tuin en de ‘natuur aan huis’ te genieten.