verkocht
Cuyperskwartier

Hendrik Luytenstraat 8 Roermond

€ 425.000
verkocht
Cuyperskwartier

Waar in vroegere tijden tekenaars, schilders, beeldhouwers en andere ambachtslieden woonden en werkten in opdracht van de meester Pierre Cuypers, vinden we deze heerlijke stadswoning in het Cuyperskwartier, also known as RoerZicht. De dynamiek van de stad begint om de hoek, terwijl het in de wijk zelf heerlijk rustig is, op geluiden van spelende kinderen na.

Deze woning uit midden jaren ’30 van de vorige eeuw is volledig gerenoveerd, waarbij men bedachtzaam is omgegaan met de details en stijlelementen die een woning uit die bouwperiode nu juist zo bijzonder en geliefd maken: de erker, de afgeronde voordeur, het tochtportaal met de vooroorlogse groene tegeltjeswanden, de ensuite-deuren: alles is bewaard en met veel zorg en smaak gerestaureerd.

Laat me je rondleiden aan de historische Hendrik Luytenstraat 8:

Kom binnen:
Bij binnenkomst blijkt meteen dat we met een bijzonder pand van doen hebben: de groene tegeltjeswand is mooi gecombineerd met strak stucwerk. Hier zijn meterkast [2013], brievenkast en garderobe gesitueerd. Door de glazen deur met facetgeslepen glasdelen wordt ons een doorkijk naar de hal gegund, waar de prachtige originele paneeldeuren en de gietvloer elkaar harmonieus aanvullen en de petrol/grijze trap een ingetogen plek inneemt. Het glas-in-lood boven de deur naar de keuken is eveneens een voorbode van de vele authentieke details die we verderop nog tegen zullen komen.

Een vijftal deuren aan de lange gang, bieden toegang tot de verschillende ruimtes op de begane grond; Laten we beginnen met de uitgebouwde keuken aan het eind van de hal, grenzend aan de tuin. Hier is gekozen voor een keukenopstelling in U-vorm met een hoge bar. Terwijl jij het eten bereid kunnen je kinderen hun verhalen van die dag aan je kwijt of waar je gasten alvast een wijntje drinken. De meeste voor de hand liggende inbouw-apparatuur [vaatwasser, combi-oven, vaatwasser, afzuigkap] is verwerkt in de keuken, die voorzien is van dezelfde gietvloer als de hal. Pluspuntje: de gietvloer is geïsoleerd en voorzien van vloerverwarming [2014].

De keuken staat in een open verbinding met de eet- en woonkamer. Terwijl de gietvloer nog doorloopt in de eetkamer, is na de ensuite-deuren met aan beide zijden kasten [weer zo’n niet te missen jaren-’30-element]– een mooie houten vloer gelegd, die samen met de erker de toon zet. De eetkamer is met de openslaande deuren in directe verbinding met het terras en de stadstuin buiten. Wat meteen opvalt is dat Hendrik Luytenstraat 8 zo’n heerlijk lichte woning is, op elk moment van de dag en elke maand van het jaar.

De tuin:
Ideale bezonning hier, want op het westen gelegen dus lekker lang genieten van de avondzon. Er is voor onderhoudsvrij kunstgras gekozen, waar voor de kids prima ruimte is voor een speeltoestel, een loungeterras én een terras waar aan de lange tuintafel heerlijk buiten gegeten kan worden.

Dan terug naar binnen, naar de hal, waar het toilet en de toegang naar het souterrain zijn. Het kleinste kamertje is de enige nog niet gerenoveerde ruimte; hier kun je je eigen stempel nog drukken op het geheel. De woning is verder volledig instapklaar.

In het souterrain vinden we de opstelling van het witgoed. Daarnaast is er voldoende proviandruimte. Een afgescheiden ruimte achter een houten deur zou een prima plekje voor een wijnkelder zijn.

Via de mooie trapopgang zijn de overloop en de diverse kamers op de eerste verdieping te bereiken. Hier treffen we twee royale slaapkamers aan, waarvan één met erker, de ander met airco. Een kleinere ruimte vervult de functie van kantoor/hobbyruimte.

De moderne en efficiënt ingedeelde badkamer, gelegen aan de achterzijde, heeft een ligbad, een inloopdouche, een wastafelmeubel met dubbele wasbak en een 2de toilet. Verder beschikt de badkamer over een designradiator en mechanische ventilatie.

De gehele verdieping beschikt over een schitterende houten vloer, die we ook op de tweede verdieping weer tegenkomen. Tot slot is er een stookruimte, met de opstelling van de CV-ketel [2009].

Op de overloop zien we weer speelse glas-in-lood ramen, zowel aan de bovenkant in de muur alsook in het plafond; feit is dat het zorgt voor extra lichtinval.

De trap leidt ons verder naar de tweede verdieping, waar we nog eens twee mooie en goed maatgegeven slaapkamers aantreffen, beiden met een dakkapel. Een kleinere kamer doet dienst als bergruimte/zolder en tot slot is er nog een muurkast. Ook hier zijn zowel overloop als slaapkamers in dezelfde prachtige houten vloer uitgevoerd die we in de hele woning tegenkomen. Op de overloop van deze tweede verdieping is eveneens een airco geplaatst, die beide verdiepingen koel weet te houden.

Bijzonderheden:

 • Karakteristieke jaren ’30 stadswoning gelegen in het mooie Roer-Zicht;
 • Riante woonkamer met ensuite deuren en openslaande tuindeuren;
 • Vier grote slaapkamers van respectievelijk 18 m², 16, 15 m², 10,5 m² groot;
 • Compleet geoutilleerde badkamer (2015) op de eerste verdieping;
 • Leuke stadstuin met perfecte bezonning;
 • Nagenoeg geheel voorzien van isolerende beglazing;
 • Meterkast, riolering vernieuwd, CV uit 2009;
 • Voorzien van 2 airco’s
 • Externe berging voorzien van nieuw dakleer;
 • Nieuwe hemelwaterafvoeren;
 • Gevel gereinigd en opnieuw gevoegd;
 • Gelegen in een verkeersluwe woonomgeving, op loopafstand van het centrum.
 • Inhoud: ca. 667 m³.
 • Woonoppervlakte: ca. 177 m².
 • Overig inpandige ruimte: ca. 9 m².
 • Externe bergruimte: ca. 7 m².
 • Perceeloppervlakte: 1.82 are.
 • Bouwjaar: 1935.