verkocht onder voorbehoud
State-of-art wonen hartje stad

Heilige Geeststraat 31 Roermond

€ 650.000,-
verkocht onder voorbehoud
State-of-art wonen hartje stad

Wil jij state-of-art hartje stad wonen in een splinternieuw herenhuis met een stadstuin, vier slaapkamers, twee parkeerplekken en de mogelijkheid om op de bovenste woonlaag kantoor-aan-huis / thuisbioscoop / “you name it” te realiseren?

Want wat een heerlijke woning op een topplek is de Heilige Geeststraat 31! In de tweede helft van de 17eeeuw was op deze locatie de Roermondse Reeckenkamer gevestigd; Nadat de gebouwen hier in de loop der eeuwen diverse invullingen hebben gekend is de transformatie naar de huidige Rekenkamer anno 2024 nog maar zeer recent afgerond. Laat me je in deze presentatie alvast rondleiden in de ruime stadswoning die in 2022-2023 met mooie, degelijke materialen werd gebouwd, waarbij architectonisch mooie stijlelementen zijn gecombineerd met comfort en duurzaamheid. Vaak gebruikte termen als karakter en charme zijn hier zeer op hun plek. Wonen temidden van de reuring die hoort bij wonen in het stadshart en tegelijkertijd onmiskenbaar genieten van de rust die je ervaart zodra de deur achter je in het slot valt.

Deze zeer jonge stadswoning met 4 woonlagen wordt o.a. gekenmerkt door de rijk gedetailleerde gevels, de keramische pannen, kunststof kozijnen en zinken hemelwaterafvoeren. Allemaal duurzame materialen, met zorg gekozen om comfort en woongenot voor de lange termijn te waarborgen. De woning is gasloos en dus geheel voorzien van vloerverwarming [d.m.v. een luchtwarmtepomp]. Extra isolerend glas houdt niet enkel warmte en kou buiten maar ook geluid. Kortom: deze zeer jonge woning voldoet aan de nieuwste wettelijke vereisten en garandeert daarmee optimaal woonplezier.

INDELING EN AFWERKING

BEGANE GROND

Welkom in de ruime, lichte hal. Hier vinden we naast de meterkast, de wc met toilet en fontein en de trap naar de verdieping. De vloer op de gehele begane grond is voorzien van een pvc-vloer in eikenhout visgraatmotief, afgebiesd met een zwarte rand; klassiek, stijlvol en helemaal van nu. De zwart stalen taatsdeur zorgt voor een organische verbinding tussen hal en woonkamer en tegelijkertijd is er zo volop daglichttoetreding meteen bij binnenkomst.

Tijdens de bouw van deze woning is ervoor gekozen de begane grond te vergroten; Daardoor is de woonkamer ruim en praktisch rechthoekig van vorm. Er zijn plafondhoge openslaande deuren in een brede pui naar de onderhoudsarme stadstuin, volop tuincontact dus. De warme tinten van de vloer in combinatie met de gladde wandafwerking maken de woning voor elke interieurstijl geschikt.

De keuken is door middel van een stalen frame met ook hier een taatsdeur afgescheiden van de woonkamer; door de glasdelen is er transparantie en contact tussen woonkamer en keuken, terwijl het kokkerellen toch separaat kan plaatsvinden.

De keuken in L-opstelling met granieten blad en paneeldeuren in neutrale offwhite kleurstelling, biedt uitzicht op de Heilige Geeststraat en is compleet geoutilleerd met Quooker, vaatwasser, oven, koelkast, diepvries, 4-pits Bora inductie kookplaat met geïntegreerde afzuiging, een hoekcarrousel en anderhalve spoelbak. Naast kasten zijn er diverse lades – met binnenlades – met softclose systeem.

DE TUIN

De stadstuin is onderhoudsvrij gemaakt en dankzij de hortensia’s toch groen. De afrasteringen die de tuinen scheiden zijn met hedera begroeid; Nog een klein jaar en dan is er sprake van echte privacy. Achter in de tuin is een praktische houten berging, waar je zowel je fiets[en] kwijt kunt alsook alle spullen die je niet voor dagelijks gebruik bij de hand nodig hebt. Er zijn verschillende elektrapunten in de berging, de wanden en het dak zijn geïsoleerd, dus je kunt hier ook met een gerust hart apparatuur kwijt. Aan de achtergevel van de woning bevindt zich een watertappunt, praktisch om in de tuin te werken, je auto te wassen of het zwembad voor de [klein]kinderen te vullen.

DE EERSTE VERDIEPING

De trap voert vanuit de hal naar de eerste verdieping. Ook op de slaapverdiepingen vinden we de kwalitatief hoogwaardige pvc-vloer in eikenhout visgraatdessin. Eén van de vele voordelen van nieuwbouw zijn de hoge plafonds, dito hoge deuren, veel daglichttoetreding in alle verblijfsruimtes en de minder steile trappen. Op deze woonlaag vinden we een tweetal slaapkamers, waarvan de ouderslaapkamer, die aan de tuinzijde grenst, is toegerust met een compacte inloopkast. Drie ramen over de breedte van deze kamer zorgen voor veel daglichttoetreding.

De badkamer is volledig betegeld, waarbij voor één wand de keuze is gemaakt dit te doen met een azuurblauwe tegel, gelegd in visgraatdessin, hetgeen de ruimte een frisse en trendy look and feel geeft. De badkamer is voorzien van een ligbad, een breed badkamermeubel met twee mengkranen een brede spiegel met verlichting én verwarming, een drempelloze douche met thermostaatkraan en drain. De designradiator maakt dat je altijd een lekker warme handdoek binnen handbereik hebt.

Het toilet is separaat, voorzien van dezelfde azuurblauwe tegel in visgraatdessin en beschikt naast een hangend toilet ook over een fonteintje.

DE TWEEDE VERDIEPING

Een vaste trap voert naar de tweede verdieping; ook hier weer de stijlvolle pvc-vloer in eikenhout visgraatdessin. Op deze verdieping treffen we twee in grootte vergelijkbare slaapkamers aan. Een tweede badkamer, uitgevoerd met een ligbad met thermostaatkraan, een [derde] toilet en een wastafelmeubel met mengkraan en spiegel maken deze verdieping extra comfortabel. Een aparte ruimte is er voor de opstelling van de luchtwarmtepomp en de technische installatie van de woning. Hier is tevens de aansluiting voor het witgoed, een praktische en royale ruimte.

DE DERDE VERDIEPING

Via de vlizotrap bereik je de vierde woonlaag. Waar deze ruimte normaliter slechts gebruikt wordt als bergzolder zou je hier serieus de investering in een vaste trap kunnen overwegen. Om te beginnen vanwege de hoogte, die een absoluut loftgevoel geeft. De dakkapel maakt dat je meteen de potentie van deze ruimte ziet.

Momenteel is hier sec de opstelling van het ventilatietoestel voor de balansventilatie.

Maar ook zonder deze woonruimte nog verder in gebruik te nemen hebben we het hier dus over een prachtig, tot in detail afgewerkt, energie-superzuinig herenhuis hartje stad met 4 slaapkamers, 2 badkamers, 2 parkeerplekken en een onderhoudsarme tuin.

PARKEREN

Altijd een dingetje in de stad, maar niet hier. Maar liefst twee parkeerplekken op eigen afgesloten terrein, bereikbaar via de Bethlehemstraat. Voor het onderhoud van het parkeerterrein is een Vereniging van Eigenaren actief; de bijdrage hieraan bedraagt maandelijks €

Visite kan met behulp van de bewoners parkeervergunning voordelig parkeren in het stadscentrum.

BIJZONDERHEDEN

  • Opgeleverd in 2023
  • Energielabel A+++
  • Kunststof kozijnen, keramische pannen, zinken hemelwaterafvoeren
  • Hoogwaardig afwerkingsniveau, zeker ook voor zaken die na oplevering in eigen beheer zijn gerealiseerd
  • Zeer smaakvol gestyled met behulp van binnenhuisarchitecte
  • Vier slaapkamers, twee badkamers
  • Temperatuur per ruimte te regelen d.m.v. ruimtethermostaten
  •  Twee parkeerplaatsen [VvE bijdrage gemeenschappelijk binnenterrein en beide parkeerplekken à € 28,-/maand]