verkocht
Klassieke notariswoning in hedendaagse stijl

Gravenstate 5, Heythuysen

€ 945.000
verkocht
Klassieke notariswoning in hedendaagse stijl

Aan een rondvormig hofje in het villapark van Heythuysen, bevindt zich deze vrijstaande notariswoning die is gebouwd in 2005. In de architectonische opzet zijn karakteristieke elementen uit de jaren dertig toegepast die dit type woning onderscheidend maken, zoals een symmetrisch gevelbeeld aan de voor- en achterzijde en grote dak-overstekken. Ook nu hebben deze stijlelementen nog niets aan kracht ingeboet.

De interieurafwerking is zoals het deze klasse betaamt: perfect afgewerkte marmervloeren in de hal en woonkeuken, een indrukwekkende trappartij die naar de verdiepingen leidt, de robuuste eikenhouten vloer in de woonkamer en zelfs een privésauna met een vrijstaand ligbad om de saunagangen op passende wijze te onderbreken.

Dat hedendaags comfort valt in de opzet harmonieus samen met de klassieke entourage. Het object is volledig geïsoleerd, het definitieve energielabel A is toegekend, en het heeft vloerverwarming op de gehele benedenverdieping en airconditioning in de voornaamste woonvertrekken. Het moge welhaast voor zich spreken dat een geavanceerd alarmsysteem eveneens deel uitmaakt van de basisvoorzieningen.

De omliggende tuin sluit naadloos aan op klassieke bouwstijl van de woning. Een bijzonder kenmerk is zonder twijfel het gegeven dat volgroeide, hoge loofbomen aan de voorzijde van de woning op het gemeentelijke perceel als het ware een deel lijken uit te maken van het object. Ze creëren een lommerrijke sfeer waar het buitenleven – in de tuin en op de terrassen – hierdoor letterlijk door groen is omringd.

KLASSIEKE NOTARISWONING IN HEDENDAAGSE STIJL

Gravenstate heeft een ideale ligging ten opzichte van het ruim gesorteerde winkelhart van Heythuysen. Vermeldenswaard is zonder twijfel de locatie van deze notariswoning: gasten van belendende villa’s aan het stijlvolle woonerf behoeven niet aan de voorzijde van deze woning te komen, enkel een fietspad tussen hoge bomen vormt er een snelle verbinding tot de achtergelegen verbindingsweg.

Wij hebben het bijzondere genoegen u nader kennis te laten maken met deze hedendaagse notariswoning:

Begane grond:

Ontvangsthal

In het midden van de voorgevel biedt een dubbele voordeur toegang tot de representatieve ontvangsthal. De vloer van de hal is afgewerkt met zwarte en witte marmertegels in een diagonaal legpatroon, omringd door een zwarte marmerrand. Onder de imposante trappartij naar de verdieping, bevindt zich de garderobekast waar de marmervloer drempelloos in doorloopt. Aan de achterzijde ervan is de meterkast gesitueerd met aansluitingen van de nutsvoorzieningen en een hedendaagse glasvezelverbinding.  De woonvertrekken op de begane grond zijn overigens voorzien van vloerverwarming voor een behaaglijk binnenklimaat op koelere dagen en airconditioning zodra het kwik weer stijgt.

Woonkamer
Zowel aan de voor- als achterzijde in de ontvangsthal is aan de rechterzijde met dubbele, witgelakte paneeldeuren toegang tot de woonkamer. Deze heeft een vloerafwerking van rustiek eiken vloerdelen en daglichttoetreding via een dubbele raampartij in zowel voor- als rechterzijgevel. Aan de achterzijde bevindt zich een airconditioning-unit (Toshiba) en is er middels openslaande tuindeuren toegang tot het terras. Bijzonder detail is zonder twijfel de meer dan gebruikelijke hoogte van de woonruimten die de grandeur van het object op impliciete wijze benadrukken.

Woonkeuken
Vanuit de ontvangsthal openen aan de linkerzijde, eveneens aan de voor- en achterzijde, en aan de overzijde van de deuren naar de woonkamer, dubbele witgelakte paneeldeuren naar de ruime woonkeuken. Deze heeft een vloerafwerking van grootformaat zwartgranieten tegels (40/40) en biedt plaats aan een ruim bemeten eettafel voor tenminste tien gasten. De openslaande deuren naar het terras en de aangrenzende tuin zijn voorzien van uittrekbare horren; deze zijn eveneens aanwezig in de hal en de woonkamer.

Centraal in de keuken bevindt zich een groot kookeiland met onderkasten en een acht centimeter dik natuurstenen werkblad. Aan de ene zijde biedt het plaats aan twee 2-pits gaskookplaten; ze liggen aan weerszijden van een centraal geplaatste wok-brander (Gaggenau) en in het plafond is de wasemkap naadloos geïntegreerd. In onderbouw is aan deze zijde een elektrische oven opgenomen en aan de andere zijde is een rvs-spoelbak met eengreeps-mengkraan (model Tara van Dornbracht) opgenomen en een afwasmachine (Miele) in onderbouw geplaatst. Ook in deze ruimte zorgt een airconditioning-unit (Toshiba) op zomerse dagen voor het individueel gewenste binnenklimaat.

Verbindingshal

Vanuit de keuken is toegang tot een verbindingshal waar de natuurstenen vloer van de keuken drempelloos in doorloopt. Aan de linkerzijde bevindt zich een voorraad-muurkast, geflankeerd door een bijkeuken waar de witgoedaansluitingen in zijn ondergebracht. Er tegenover bevindt zich het luxueus betegelde gastentoilet met vrij hangend sanitair van Keramag en een designwandfonteintje. Bijzonder praktisch is de buitendeur die naar de oprit leidt; boodschappen kunnen namelijk direct in de bijkeuken worden geplaatst.

Inpandige saunaruimte

De verbindingshal leidt aan de rechterachterzijde naar een L-vormige ruimte waar een meer-persoonssauna met glazen front is opgesteld. Op een verhoging naast de sauna bevindt zich een tweepersoons designligbad in tobbe-uitvoering, de wanden zijn rondom stijlvol afgewerkt met een donkergrijze -per steen ingelegde – natuurstenen breuksteen. In het plafond zijn zes in kleur instelbare led spots verwerkt die zijn voorzien van een praktische afstandsbediening. Vanuit de sauna is rechtstreeks toegang tot de betegelde linkerzijtuin, hetgeen een aangename, privacy rijke wisseling tussen saunagangen in winterse perioden mogelijk maakt.

Eerste verdieping:

Drie slaapkamers
Een witgelakte trap met brede en diepe tredes leidt vanuit de centrale ontvangsthal naar een overloop op de eerste verdieping waarvan de vloer op dezelfde wijze is afgewerkt als die van de woonkamer. Op deze etage bevinden zich drie slaapkamers met vloeren van hoogwaardig pvc met een uitstraling en reliëf dat overeenkomt met natuurlijk parket. De eerste slaapkamer ligt aan de voorzijde, beschikt over een ingebouwde muurkast en heeft thans de functie van kantoor aan huis. De beide andere slaapkamers zijn georiënteerd op de achterzijde, waarvan er één eveneens de beschikking heeft over een inloopkast en de andere momenteel als inloop-garderobekamer in gebruik is. Het spreekt voor zich dat ook deze laatste ruimte als slaapkamer in gebruik genomen kan worden.

Luxe badkamer
Aan de voorzijde bevindt zich een stijlvol ingerichte badkamer met een vloer van zwart-witte marmertegels en in corresponderende zwarte kleur afgewerkte stuukwanden. Tot de inrichting behoren twee keramische designwastafels die zijn voorzien van Tara-armaturen van Dornbracht. De douchecabine heeft een glazen paneeldeur, grootformaat witte wandtegels tot plafondhoogte en beschikt eveneens over een bijpassend Tara-armatuur. Het tweede toilet is niet in de badkamer geplaatst, maar bevindt zich op de overloop. Het heeft hetzelfde vrij hangend sanitair als het gastentoilet op de begane grond. De badkamer heeft zowel vloerverwarming als radiator verwarming.

Tweede verdieping:

De vaste trap leidt in identieke uitvoering vervolgens naar de tweede verdieping. Aan een ruime en gestoffeerde overloop, met dakkapel aan de voorzijde, is aan de achterzijde toegang tot een berging onder de dakhelling.

Twee slaapkamers

Aan de linkerzijde van de overloop bevindt zich een gestoffeerde slaapkamer die daglichttoetreding heeft via een ruim-bemeten Velux-dakvenster. Datzelfde geldt eveneens voor de tweede slaapkamer (momenteel in gebruik als fitness ruimte), met dien verstande dat hier maar liefst twee grote Velux-dakvensters voor binnenvallend daglicht zorgen.

Technische ruimte
Eveneens op deze verdieping bevindt zich de ruimte met de technische installaties. Die bestaan uit een HR-combiketel (Nefit Ecomline, 2010), een Nefit-boiler en de WTW-installatie van Storck Air/Zehnder).

Tuin:

De tuin van dit object verdient met recht het predicaat ‘harmonieus passend bij’. De voortuin is geheel in classicistische stijl ingericht, met een toegangs-pad naar de in het midden van de woning gelegen entree. Het bestrate deel biedt voldoende ruimte voor het stallen van auto’s van gasten op eigen terrein.

De beide linker- en rechterzijtuin sluiten in opzet en inrichting eveneens aan op de architectuur. De linkerzijtuin heeft vanuit de achtertuin een verrassend zicht richting de tuin van de villa aan de overzijde. Hoewel op geruime afstand van elkaar, sluiten beide visueel harmonieus op elkaar aan en vormen zij een niet-onderbroken zichtas.

De achtertuin biedt een bijzonder hoge mate van privacy. Op de drie erfgrenzen staan metershoge, strak gesnoeide hagen die directe inkijk verhinderen. Aan de woningzijde bevindt zich een ruim terras dat aansluit op een gazon waarin kubistisch gesnoeide hagen bloemenperken met hortensia’s omsluiten. Het gazon gaat aan de achterzijde over in een terras waar een dak-plataan een welhaast natuurlijke ‘overkapping’ vormt en een houthaard uitkomst biedt op koelere zomeravonden. Het achterterras wordt geflankeerd door een houten tuinhuis dat ideaal geschikt is voor de stalling van tuinmaterieel en -meubilair.

Algemeen:

 • Vrijstaande notariswoning uit 2005 aan een rondvormig ‘hofje’ met een hoge mate van privacy;
 • De woning is in perfecte staat;
 • Volledig geïsoleerd en voorzien van energielabel A;
 • Indrukwekkende, representatieve ontvangsthal met marmeren vloer;
 • Grote woonkeuken met kookeiland en rechtstreekse toegang tot achterterras en -tuin;
 • Woonkamer met eikenhouten vloer en optimaal tuincontact;
 • Vloerverwarming op de gehele benedenverdieping, daarnaast zijn diverse ruimten voorzien van airconditioning;
 • Inpandige saunaruimte met separaat tweepersoonsligbad;
 • In totaal vijf slaapkamers, verdeeld over twee verdiepingen;
 • Privacy rijke achtertuin met zonneterrassen en hoge groene erfscheidingen aan weerszijden;
 • Ligging op zeer korte afstand van het ruim geoutilleerde winkelcentrum van Heythuysen en op korte rij-afstand (15 minuten per auto) van de stadcentra van Roermond en Weert;
 • Natuurgebied Leudal met z’n talrijke brasseriën en boshutten is op loopafstand.