Wonen en leven in optima forma

Dorpsstraat 14, Buggenum

€ 1.175.000
Wonen en leven in optima forma

Aan de rand van Buggenum, met een fenomenaal vrij uitzicht over een natuurgebied aan de voorzijde, ligt deze vrijstaande villa die in oorsprong dateert van 1912. Zij is in de afgelopen jaren volledig geïsoleerd, voorzien van vloerverwarming op de begane grond en muurverwarming in elke woonruimte van het pand.

Het interieur is door de huidige eigenaren eveneens rigoureus ter hand genomen waarbij originele elementen op zorgvuldige wijze in de nieuwe opzet zijn geïntegreerd. De vertrekken op de begane grond, de slaapkamers en badkamer op de eerste verdieping en de geheel nieuw ingedeelde en ingerichte tweede verdieping ademen alle dezelfde sfeer waarbij geen enkele concessie is gedaan aan een hoogkwalitatieve designafwerking.

Tot het object behoort een vrijstaand en volledig geïsoleerd gastenverblijf. Het is gebouwd in 2020 en biedt naast een thuisbioscoop ook plaats aan een meerpersoonssauna.

De ligging is werkelijk uniek te noemen en vormt een waar eldorado voor schoolgaande kinderen die in het natuurgebied aan de overzijde van de straat in alle vrijheid hun jeugdherinneringen kunnen opdoen.

Wij hebben het bijzondere genoegen u nader kennis te laten maken met deze historische villa die tot in detail op de toekomst is voorbereid.

WONEN IN OPTIMA FORMA – MET BLIJVEND VRIJ UITZICHT

BEGANE GROND

Ontvangsthal
Een dubbele voordeur met glas-in-lood bovenlicht leidt naar ontvangstportaal dat middels klapdeuren met glaswerk toegang biedt tot de ontvangsthal. De originele tegelvloer met ingelegde sierrand rondom verkeert in een ongeschonden staat. Aan de linkerzijde bevindt zich de woonkamer en suite, aan de rechterzijde een kantoorruime ‘en suite’ alsmede de achterliggende keuken, eetkamer en bijkeuken.

Aan het einde van de hal is onder een boogdoorgang toegang tot het gastentoilet. Dit heeft een wandafwerking van historische witjes die overgaat in een zachtblauwe behangsoort met afbeeldingen van zangvogels. De inrichting bestaat uit wit sanitair met een vrijhangend, witgelakt meubel met waskom.

Woonkamer en suite
Het zitgedeelte van de woonkamer is georiënteerd op de voorzijde waar met een brede, driedelige raampartij een fenomenaal uitzicht is op het voorliggende natuurgebied. De vloer is afgewerkt met brede eiken delen en voorzien van vloerverwarming. Het stucplafond is voorzien van een sierrand rondom en de wanden zijn bekleed met hoogwaardige behangsoorten in een figuratief en bijpassend geometrisch motief.

In het voorste zitgedeelte is de authentieke, matzwart-gelakte natuurstenen schouw geconserveerd gebleven. Het voorste deel is van het achterste deel gescheiden door witgelakte paneeldeuren die -geheel in de wand- aan het zicht worden onttrokken. Dit achterste deel is via de ontvangsthal eveneens bereikbaar en geeft met openslaande tuindeuren toegang tot het achterterras.

Kantoorruimte en spreekkamer
De ontvangsthal biedt aan de rechterzijde toegang tot een spreekkamer die in open verbinding staat met een naastgelegen kantoorruimte. De wanden en plafonds van beide ruimtes zijn afgewerkt in gebroken wit, hetgeen volledig in harmonie is met de drempelloos doorlopende laminaatvloer in wit eiken dessin.

Eyecatcher in de spreekkamer is zonder twijfel de schouwpartij waarin de originele inzethaard is verwerkt met Jugendstil-motieven en met aan weerszijden bijpassende tegeltableaus met figuratieve afbeeldingen uit deze stijlperiode. De achterste kantoorkamer heeft volop daglichttoetreding dankzij de U-vormige uitbouw aan de voorzijde die rondom is voorzien van raampartijen.

Woonkeuken met eetkamer
De woonkeuken is in 2020 geheel nieuw gelakt, heeft een originele, gerestaureerde inrichting in L-vormige opstelling met boven- en onderkasten met witte fronten. Het werkblad van zowel het keukengedeelte als het kookeiland is uitgevoerd in terrazzo waarbij het laatste is voorzien van een 4-pits kookplaat met wokbrander en een schouwkap waarin de afzuiging is verwerkt. De vloer van de keuken is afgewerkt met tegels van gezoet graniet en loopt drempelloos door in het eetkamergedeelte waar de open doorgang wordt gemarkeerd door twee witgelakte zuilen. Een tuindeur biedt vanuit de eetkamer rechtstreeks toegang tot het achterterras.

Bijkeuken
De naast de keuken gelegen bijkeuken heeft eenzelfde vloerafwerking van gezoet graniet als de keuken en aan twee zijden bergruimten die met witgelakte paneeldeuren aan het zicht zijn onttrokken. Deze ruimte biedt plaats aan de witgoedaansluitingen en herbergt de meterkast met aansluitingen van de nutsvoorzieningen. Zij is via de oprit aan de rechterzijde rechtstreeks bereikbaar, hetgeen erg praktisch is bij het uitladen van boodschappen.

EERSTE VERDIEPING

Vanuit de hal leidt de originele trappartij met tussenoverloop naar de eerste verdieping. De overloop heeft aan de voorzijde toegang tot een gerestaureerd bordes boven de entreepartij en een vloerafwerking van originele, blankgelakte grenen vloerdelen. Op de overloop is toegang tot een sfeervolle toiletruimte met design sanitair van Duravit.

Drie slaapkamers
De grenen vloer ligt tevens in de hoofdslaapkamer die met een boogdoorgang in verbinding staat met de achtergelegen inloopgarderobe. De beide andere slaapkamers liggen aan de andere zijde van de overloop. Hun originele plankenvloeren zijn witgelakt en de achterste slaapkamer heeft toegang tot een balkon/dakterras dat zich boven de rechtervleugel van de begane grond bevindt.

Badkamer
Vanuit de inloopgarderobe op de hoofdslaapkamer is met glazen deuren in een glazen pui toegang tot een portaal dat naar de badkamer leidt. De vloer van de badkamer is afgewerkt met keramische tegels in een abstract, floraal motief. Aan de rechterzijde bevindt zich de douchecabine met glazen paneeldeur. Na een boogdoorgang is er een vrijhangend tweepersoons keramische wastafelmeubel met kruisgreeparmaturen en een aan de achterzijde verlichte spiegel. Links ernaast bevindt zich na een boogdoorgang het gedeelte met een vrijstaand ligbad in historische stijl op chromen pootjes.

TWEEDE VERDIEPING

Drie slaapkamers
De authentieke trap met tussenoverloop leidt vervolgens naar de tweede verdieping. Deze heeft in 2015 een complete metamorfose ondergaan. Daarbij is de oorspronkelijke, balken kapconstructie in de nieuwe opzet geïntegreerd en werd deze verdieping tevens voorzien van airconditioning.

Bij bovenkomst scheidt een tussenwand met raampartijen de overloop van de beide slaapkamers. Centraal, tussen beide slaapkamers in, bevindt zich een make-up tafel. Aan de linker- en rechterzijde hiervan is toegang tot de beide, geïsoleerde slaapkamers die aan de voor- en achterzijde liggen. De voorste heeft een zachtgrijs gelakte houten vloer, de achterste een witgelakte waarin vloerspots zijn verwerkt. De derde slaap-/logeerkamer is via de overloop separaat toegankelijk.

Badkamer
De [tweede] badkamer is vanuit beide slaapkamers via klapdeurtjes toegankelijk. Zij heeft een inrichting met een centraal geplaatst ligbad van Villeroy & Boch en aan weerzijden ervan twee glazen waskommen. De inloopdouche heeft een wandafwerking van mozaïektegeltjes in parelmoeren dessin van Mosaico Bisazza. Het toilet bevindt zich niet in deze ruimte, maar is separaat ondergebracht op de overloop.

Bergzolder
In de aan de achterzijde gelegen bergzolder is de volledig gerenoveerde HR-combiketel (Nefit) geplaatst.

SOUTERRAIN

Vanuit de bijkeuken leidt een trap naar de kelderverdieping. Aan een centrale verbindingshal is toegang tot drie keldervertrekken waarvan de grootste is ingericht als wijnkelder. Deze heeft een perfect klimaat om een wijncollectie met langjarige rust naar een hoger kwaliteitsniveau te brengen.

GASTENVERBLIJF MET SAUNA EN THUISBIOSCOOP

In 2020 is de historische villa in de achtertuin uitgebreid met een volledig geïsoleerd, vrijstaand gastenverblijf. Het ligt zes treden hoger dan het tuinniveau en heeft aan twee zijden een overdekt terras met keramische tegelvloer dat met twee schuifpuien vanuit zijn woonkamer bereikbaar is. De randafwerking van het dak van dit gastenverblijf is in dezelfde stijl als die van de hoofdbouw waardoor er een harmonische eenheid is gecreëerd. Het gastenverblijf ie tevens ideaal geschikt voor hen die een kantoor- of praktijkruimte aan huis wensen te creëren.

Woonkamer met thuisbioscoop
De vloer van de woonkamer is uitgevoerd in gelakt beton ciré en voorzien van vloerverwarming. Op een verhoging staat een houtkachel van Dovre als sfeerverhogend element tijdens koelere dagen. Tegen een wand aan de overzijde is een keukeninrichting geplaatst met matwitte fronten en een kunststoffen werkblad waarin een 4-pits keramische kookplaat en Quooker-kraan zijn opgenomen. Tot de overige inbouwapparatuur behoren een koelkast en combimagnetron. Deze ruimte heeft tevens de functie van thuisbioscoop met een elektrisch bedienbaar projectiescherm en beamer, ideaal geschikt voor persoonlijke filmbeleving aan huis. De airconditioning met verwarmingsfunctie (Panasonic, 2020) kan in elk jaargetijde voor het gewenste binnenklimaat zorgen.

Badkamer en sauna
Vanuit de woonkamer is toegang tot de badkamer die daglichttoetreding heeft met een lighttube in het plafond. De inrichting bestaat uit een inloopdouche met matzwarte armatuur en de designwaskom is voorzien van een spiegel die tevens condens uit de lucht kan filteren. De badkamer biedt rechtstreeks toegang tot een meerpersoons sauna die met een volledig glazen wand is afgescheiden van het sanitaire gedeelte.

Slaapkamer
De slaapkamer heeft een vloerafwerking van massief eiken en plafondverlichting van led-spots. Vanuit deze kamer is toegang tot een toiletruimte met vrijhangend sanitair van Clou en een designwaskom met matzwarte armatuur.

GARAGE

Evenals het gastenverblijf heeft de volledig geïsoleerde garage een dakrandafwerking in dezelfde stijl als die van de hoofdbouw. De garage is afgewerkt met een keramische tegelvloer en biedt stallingsmogelijkheid aan meerdere auto’s, evenals de aan de voorzijde gelegen overkapping die als carport kan dienen.