verkocht
Charme temidden van groen

Brandt 1a Stevensweert

€ 525.000 k.k.
Verkocht vóór Funda
verkocht
Charme temidden van groen

Wederom een woning die Funda niet “gehaald” heeft.

Deze pittoreske, charmante woning op een meer dan royale kavel oogt dan wel als een plaatje dat hier al meer dan tenminste een halve eeuw staat.. niets is minder waar. Het lieflijke uiterlijk en de bouwstijl aan de voorzijde zetten je op het verkeerde been; in werkelijkheid hebben we het over een jonge [1994] top geïsoleerde woning die tal van mogelijkheden kent qua gebruik, van levensloopbestendig tot Airbnb of praktijk aan huis. En dat is nog maar part of the fantastic deal. Want aan de achterzijde is er ruimte, rust en groen zover het oog reikt. Je horizon wordt af en toe onderbroken doordat je in de verte de mast van een vrachtschip voorbij ziet glijden op het kanaal zo nu en dan gekruist door recreatiebootjes een stukje lager op de Auw Maas en verder … is er niets dan gelukzalige, heerlijke rust in een oase van weides.

Middels de entreepoorten betreden we het erf aan de voorzijde. Meteen rechts is de studio [33 m2] gelegen die talloze functies kan vervullen doordat ie over zowel een keuken, toilet als eigen CV-ketel beschikt. Een aanvullende douche is eenvoudig te realiseren. Je zou hier gasten kunnen onderbrengen, kantoor of praktijk aan huis houden of mantelzorg bieden. You name it.

Bij binnenkomst in de woning wanen we ons nog steeds in een pand van een ouder bouwjaar: De houten balken, de stenen vloer, het schoon metselwerk, de gaskachel… een totaalplaatje dat je onwillekeurig doet denken aan een meer scandinavische woning van weleer. Gecombineerd echter met de bouwmethodieken en het isolatieniveau anno nu.

In de hal krijgen we toegang tot de meterkast, het toilet en de trapopgang naar de verdieping. Daarnaast is er de toegang tot  de werkruimte. Het meest in het oog springend zijn evenwel de openslaande deuren naar de woonkamer.  Deze gunnen je meteen bij binnenkomst een blik in de tuin die de woning en dus ook jou omarmt.

De woonkamer heeft een prima maatvoering, waarbij de kachel een centrale plek inneemt. Via de serre, waar je idealiter een paar fauteuils plaatst en avond na avond van het buitenleven om je heen geniet bereik je zo het terras.

Via een verlaagde doorgang bereiken we de royale leefkeuken; hier is gekozen voor een L-opstelling uitgevoerd in ossebloedrood in combinatie met een wederom authentiek aandoende tegelvloer. Hier is een grote schouw, waaronder een stoof uit grootmoeders tijd niet zou misstaan.  Vanuit de keuken hebben we via de bijkeuken, met de witgoedopstellingen en een extra douche toegang tot het kantoor dat we naast de entree ontwaardden.

Mocht je op deze plek nooit meer weg willen, wat we ons heel goed kunnen voorstellen, dan is het eenvoudig de bijkeuken om te turnen tot badkamer en het kantoor de functie van slaapkamer en suite te geven.

Ook vanuit de keuken is inpandig -via een tussenportaal-de garage en de kelder bereikbaar. Lekker veel bergruimte dus.

Op de verdieping treffen we een drietal slaapkamers aan en een vierde kleine kamer die wellicht eerder dienst zou kunnen doen als bergruimte. De badkamer is met een douche, een verzonken bad, toilet, bidet en een dubbele wastafel zonder meer compleet te noemen. Alle slaapkamers baden in het licht, waarbij de ouderslaapkamer een fenomenaal weids zicht heeft over de achtertuin. Via een trap is de vliering in deze slaapkamer bereikbaar, waarmee ook de hoogte optimaal benut wordt.

Dan naar buiten: dit is het Unique Selling Point van de woning! Zoveel ruimte, verdeeld in terras, gazon, weide, schuilstal, berging. En als kers op de taart is er dan het zwembad, niet direct in het oog springend maar bijna bescheiden gelegen achter een haag, maar met nagenoeg olympische afmetingen. Het laat zich raden hoeveel je buiten wilt zijn in deze setting, die dan weer eens uitnodigt om te relaxen en loungen in de tuin, te klussen of te tuinieren. En wil je er niet al teveel omkijken naar hebben, dan is het houden van -kleine- boerderijdieren natuurlijk ook een optie.

Hoe dan ook: het eerste stel kandidaten dat we deze woning voorstelden was meteen hopeloos verliefd op de locatie, de sfeer, de mogelijkheden, de rust en natuurlijk de woning.

 

BIJZONDERHEDEN:

Perceel                     : 5.932 m2

Woonoppervlak    : ca. 185 m2

Studio                       : ca.  33 m2

Bouwjaar                : 1994

Energielabel           : B