verkocht
Hedendaags comfort in de ambiance van de Kartuizers

Bethlehemstraat 1, Roermond

€ 375.000
verkocht
Hedendaags comfort in de ambiance van de Kartuizers

Binnen de singelring van Roermond bevindt zich dit ruim opgezette appartement dat onderdeel uitmaakt van het rijksmonumentale Swalmer Staete. In vroeger tijden had het gebouw de functie van Groot Seminarie voor de Karthuizers, een religieuze orde van kluizenaars die zich enkel op zondag mengden in de gemeenschap. Tegenwoordig woon je hier heerlijk centraal in het hart van historisch Roermond, rustig met het vertier van de stad binnen handbereik. En dat niet alleen op zondag.

Souterrain:

Privéberging en parkeerplaats in afgesloten parkeerkelder.

Begane grond:

Centrale hal met video-intercom, bellentableau, brievenkasten, trappenhuis en liftinstallatie.

1e Woonlaag:

Kom binnen in de royale hal met garderobe, meterkast en gastentoilet, voorzien van zwevend toilet en fonteintje.

De lange gang leidt als vanzelf langs de beide slaapkamers en de badkamer naar de woonkamer, die heerlijk ruim en licht is. De Franse massief eiken vloer in combinatie met plafondhoge ramen en stijlvolle sierlijsten benadrukken het monumentale verleden van het pand. Resultaat: volop lichtinval en het instant-gevoel van een woning die je omarmt, waar het goed thuiskomen is. De rustige en toch speelse kleurstelling van de met granol afgewerkte wanden onderstreept dat nog eens extra.

De woonkamer heeft een royale maatvoering en is ingedeeld in een zit- cq. tv-hoek en een eethoek. Deze laatste grenst aan de open keuken met een wandopstelling met laden en kasten in beukenhout[fineer], die is voorzien van een mooi granieten werkblad, 4-pits gaskookplaat [Miele], afzuigkap, koelkast, combi-oven [Siemens] en vaatwasser [Siemens]. Vanuit keuken en eethoek is er mooi contact met en zicht op de binnentuin. Ook is er van hieruit toegang tot het terras, dat je middels openslaande deuren [voorzien van hordeuren] bereikt. Zodra het voorjaar intreedt zit je hier vanaf de vroege ochtend heerlijk buiten, door de ligging op het Zuid-Oosten.

Dan de slaapvertrekken. Het appartement beschikt over 2 slaapkamers met een laminaatvloer in eikenlook. De grootste slaapkamer is fraai voorzien van glasvliesbehang in een crème visgraatpatroon en biedt ruimte voor een lits-jumeaux bed, terwijl in kleedruimte voorzien is door een grote kastenwand. Ook aan een CAI-aansluiting is gedacht.

De invulling die u aan de tweede slaapkamer kunt geven is aan u: logeerkamer voor gasten of kleinkinderen of een aparte hobbyruimte.

De badkamer is uitgevoerd met een petrolkleurige vloertegel en witte wandtegels. Hier is voorzien in een tweede toilet, een inloopdouche met thermostaatkraan, een badmeubel met spiegel en verlichting met in dezelfde stijl een extra vrijhangende kast en tot slot een designradiator.

De technische ruimte herbergt de installaties, zoals de Nefit cv-ketel en de WTW-installatie, en biedt ruimte voor uw witgoedopstelling en bergruimte om woon- en leefruimten makkelijk opgeruimd te houden. Meer bergruimte treft u aan in het souterrain. Hier bevindt zich ook een privé parkeerplek.

Het appartement is uitstekend onderhouden en zo optimaal mogelijk geïsoleerd, grotendeels door HR++ beglazing aan te brengen in de kozijnen. Deels [aan de zijde van de binnentuin] is het monumentale karakter van het pand leidend geweest bij de keuze voor materialen en is er voor voorzetramen gekozen.

Het appartementencomplex Swalmer Staete telt net geen 30 appartementen en heeft een actieve en financieel gezonde VvE.

Kortom: dit appartement biedt alle comfort, cachet en ruimte. Thuiskomen op deze plek maakt dat je energie kunt opdoen in een setting van rust en comfort, waarbij het historische karakter ook heden ten dage nog een rol van betekenis heeft.

KENMERKEN:
Bouwjaar                    : 2002
CV                                : Nefit Proline NxtHRC CW3

Woonoppervlak        : 105 m2
VvE-bijdrage             : € 172,-/maand.

BIJZONDERHEDEN:
– Gelegen in de historische binnenstad, met alle voorzieningen op loopafstand;
– Ruim bemeten appartement met 2 slaapvertrekken en een fijn terras op het Zuid-Oosten;

– Een parkeerplek in het souterrain;
– Uitstekende staat van onderhoud;

– Goede bereikbaarheid door directe nabijheid van uitvalswegen naar Maastricht, Düsseldorf & Eindhoven.

Heeft u vragen of behoefte aan nadere informatie? Neem gerust contact op met de makelaar voor dit pand, Marjo Eijssen: 06-3017 4136.