verkocht
Gelijkvloers wonen

Beeckerhof 6 Swalmen

€ 449.000
verkocht
Gelijkvloers wonen

Gelegen in een rustige, gewilde villawijk, met het bruisende Roermond op een steenworp afstand, vormt deze semi-bungalow een bron van comfort, rust en privacy. Kiezen tussen stad of dorp hoeft hier niet: beiden zijn voorhanden: Roermond spreekt voor zich, terwijl ook Swalmen een uitgebreid aanbod aan faciliteiten te bieden heeft, zowel qua winkelaanbod maar zeker ook voor wat betreft sport, ontspanning, natuur, recreatie en onderwijs.

En voor de lazy sunday afternoon is er om de hoek het idyllische Asselt, gelegen op een heuvel met zicht op de Maasplassen. De Swalm die meanderend vanuit Duitsland hierin uitmondt, stroomt zo goed als langs de Beeckerhof…. what’s in a name?

Kom binnen
Het gevoel van ruimte wordt bij binnenkomst in de royale hal nog eens versterkt door de mooie klassieke vide, waarbij de bezoeker meteen een doorblik naar de sfeervolle woonkamer wordt gegund. In de hal is zowel de meterkast, een trapkast alsook het toilet gesitueerd en van hieruit is ook de ouderslaapkamer met ensuite badkamer mét vloerverwarming toegankelijk. De beschikking over eigen sanitair [te weten douche | bidet | dubbele wastafel | designradator] onderstreept het luxe gevoel van de woning.

Wonen
De riante woonkamer met de speelse erker oogt romantisch en landelijk met de warm aandoende afzelia parketvloer. De tot op de vloer doorlopende ramen zorgen voor lekker veel lichtinval van zuid- en westzijde, een heerlijk zonnige woonkamer dus. De aansluiting voor een gashaard of kachel is aanwezig, sfeervol tijdens lange winteravonden. De woonkamer met open keuken biedt kortom volop leefruimte en rondom tuincontact.

Kokkerellen
De keuken ligt aan de tuinzijde van de woning en is te typeren als compleet en tijdloos. De kasten en lades in hoogglans vanillekleur met stoere, geborsteld rvs handgrepen in combinatie met het star galaxy granieten werkblad zorgen voor een eigentijdse look and feel. De in U-vorm uitgevoerde Poggenpohl keukenopstelling is voorzien van een inductiekookplaat, een afzuigkap, vaatwasser, koelkast en een combi-oven. Hier is het lekker kokerellen, eventueel samen met je gasten die onder het genot van een glaasje wijn helpen met de voorbereidingen aan het kookeiland.

De bij de keukenopstelling gelegen schuifpui verbindt binnen naadloos met buiten.

Kantoor, hobby, extra woonruimte, poolhouse? You name it!

Grenzend aan de keuken komen we via een portaal in de geïsoleerde berging en garage van in totaal maar liefst 73 m2. Deze met sectionaalpoort uitgevoerde ruimte is ook direct vanuit de oprit toegankelijk en eigent zich om die reden voor tal van invullingen. Temeer omdat er zowel verwarming, water en electra aanwezig zijn. Heb je meer slaapkamers op de begane grond nodig? Wil je kantoor|praktijk|salon aan huis realiseren? Of heb je een ruimte slurpende hobby of job? Denk je aan een zwembad in de tuin en transformeer je de berging tot poolhouse? Aan jou de keuze welke functie je toebedeelt aan deze ruimte. Doordat zowel dak, vloer als spouw geisoleerd zijn is in principe alles mogelijk.

Tuin en terras
Via de schuifpui in de keuken geraak je in de fraai aangelegde tuin met een variatie aan planten, struiken, bomen en een vijverpartij. Hier ervaar je volop privacy. Beregenen van al dit groen is een fluitje van een cent aangezien er een grondwaterput geslagen is. Op het ruim bemeten terras grenzend aan de woning kan in de zomer heerlijk buiten gezeten, gegeten en genoten worden tot in de late uurtjes. Verderop in de tuin is een tweede terras waar je eveneens de keuze hebt tussen zon en schaduw. De tuin is rondom omzoomd door een sierhekwerk.

Slapen en baden
Terug naar de woning; bovengekomen op de ruime overloop treffen we een viertal ruimtes aan, waaronder 2 royale slaapkamers die beiden over een ruime muurkast beschikken én waarbij de ruimte in de schuinte van het dak over de volledige lengte van de kamer efficiënt als bergruime in gebruik is. Op deze verdieping treffen we een tweede badkamer aan, hier uitgevoerd met ligbad, toilet en wastafel. Tot slot is er nog een ruime berging | muurkast. De vliering is via een mangat te bereiken.

De locatie
De woning ligt aan de zuidelijke entree van Swalmen, dichtbij alle voorzieningen in het dorp zelf en op slechts een kilometer vanaf het Roermondse retailpark. De aan de overkant gelegen historische hoeve Beeckerhof is tot 2004 in gebruik geweest als een goed bezocht vogel- en dierenpark, compleet met paardjes, herten, struisvogels, apen en allerlei exotische vogels. In 2018 heeft de Swalmense familie Brentjens “Vogelpark Beeckerhof” aangekocht met de bedoeling de hoeve hoogwaardig te restaureren en op te splitsen in 7 woningen. Het braakliggende geasfalteerde terrein vóór de woning wordt nu door de Gemeente Roermond serieus gerestyled naar een mooie diverse groenvoorziening met parkeergelegenheid en picknickplekken. Onze inschatting is dat dit het aanzicht van Beeckerhof 6 alleen maar zal verbeteren. Naar verwachting is een en ander gereed voorjaar 2020.

Levensloopbestendig
Deze woning is niet enkel levensloopbestendig doordat baden en slapen op de begane grond mogelijk zijn, maar ook omdat er voor onderhoudsarme materialen gekozen is. Zo zijn de kozijnen en deuren in kunststof [met renovatieprofiel dus nauwelijks van hout te onderscheiden] uitgevoerd en hebben de dakkapellen trespa wangen, nul schilderwerk dus. De woning is in zijn geheel voorzien van elektrisch bedienbare rolluiken, met tijdschakeling. Het totaalplaatje maakt dat je aan leven en genieten toekomt met nog slechts weinig terugkerend onderhoud van je woning. Tel daarbij op het energielabel B en we hebben het over een fijne, jonge woning waar comfort met een hoofdletter C geschreven mag worden.