te koop
Wonen in 5-sterren ambiance

Zwartbroekstraat 1a, Roermond

€ 1.399.000
te koop
Wonen in 5-sterren ambiance

Aan het einde van de Zwartbroekstraat, nabij de Minderbroederskerk, bevindt zich dit herenhuis dat onderdeel is van een Rijksmonumentaal pand dat dateert van 1724. Vijf jaar geleden is deze hoofdbouw volledig gestript , op topniveau gerestaureerd, en onderverdeeld in drie herenhuizen die elke vergelijking met nieuwbouw moeiteloos kunnen doorstaan.

De drie herenhuizen grenzen aan de Karthuizerkapel die is gebouwd in 1324 en als kloosterkapel oorspronkelijk via het klooster was verbonden met de Minderbroederskerk. Deze tussenliggende gebouwen zijn in voorbije eeuwen afgebroken doch de kloosterkapel is in oude luister hersteld. De keldervertrekken die tot 1A behoren stammen uit deze veertiende eeuw en zijn volledig in originele staat teruggebracht.

Dit herenhuis bevindt zich in het midden van het historische gebouw en onderging een transformatie waardoor het allerminst zou misstaan in internationale architectuurmagazines. Het heeft een eigen thuisbioscoop op de zolderetage, een luxe afgewerkte privélift die vanuit de hal naar de verdiepingen leidt, en aan de voor- en achterzijde bevinden zich twee omheinde terrassen waarvan één plaats biedt aan een binnenstedelijk en privacyrijk zwembad.

THUIS OP VAKANTIE – IN EEN 5-STERREN AMBIANCE!

Met bijzonder groot genoegen laten wij u nader kennismaken met dit gerestaureerde rijksmonument:

Begane grond:

Ontvangsthal
Een dubbele toegangsdeur met kleurrijke glas-in-loodvensters leidt vanuit de omheinde voortuin met zwembad naar de ontvangsthal waar de originele hardstenen tegelvloer uit 1724 in ongeschonden staat bewaard is gebleven. Een hedendaags element is toegevoegd met in kleuren instelbare, indirecte plafondverlichting. Aan de rechterzijde herbergt een 12-deurs maatwerkkast met berkenhouten fronten op verscholen wijze óók de toegang tot een ruime inloopgarderobe en een meterkast met aansluitingen van de drie nutsvoorzieningen. Aan het einde van de hal bevindt zich een ruimte waarin de techniek van het camerabewakingssysteem is ondergebracht en zich de witgoedaansluitingen bevinden. Aan deze achterzijde is met een dubbele deur in historische omkadering toegang tot een omheind en privacyrijk terras aan de zijde van de poortdoorgang in de Bakkerstraat.

Eigen privé-huislift
In het midden van de ontvangsthal leidt een tussenhal met authentieke tegelvloer naar de entree van de woonkamer en suite. In het midden van deze tussenhal biedt een brede trappartij toegang tot de verdiepingen. Deze wordt geflankeerd door een personen-huislift met een bronskleurig gespoten toegangsdeur en een vloerafwerking van parket met ingelegde rand rondom. De internationale ambiance wordt verder versterkt door een indirect verlichte fotoachterwand met een luchtopname van New York. In een nisruimte achter de lift is toegang tot een al even luxe ingericht gastentoilet met vrijhangend sanitair, een designwandfonteintje en een achterwand en plafond van koperkleurige wandtegels met een glanzende ‘metalen’ oppervlaktestructuur.

Woonkamer en suite

Aan het einde van de hal biedt een zwarte taatsdeur met raampartijen toegang tot de woonkamer en suite. De vloer is nieuw afgewerkt met eikenhouten parket in visgraatlegpatroon met een contrasterend ingelegde rand rondom. De 4,5 meter hoge stucplafonds zijn voorzien van centrale stucornamenten en hoekornamenten en de originele zwartmarmeren schouwen zijn in beide kamers in intacte staat aanwezig. Tussen de twee delen waaruit de woonkamer bestaat, bevinden zich dubbel uitgevoerde deuren die een halfmatte, donkergrijze afwerking hebben gekregen. Het achterste deel is tevens toegankelijk vanuit de centrale ontvangsthal en heeft een wandafwerking van gelakte panelen tot plafondhoogte. In beide ruimtes kan met houten maatwerk-jaloezieën de inval van daglicht op persoonlijke voorkeur worden afgestemd.

Keuken met aanliggende eetkamer
De woonkamer staat met eenzelfde taatsdeur in verbinding met de keuken en de lagergelegen eetkamer. De vloeren van beide zijn uitgevoerd als strakke gietvloeren in zachtgrijze kleurstelling. De maatwerkinrichting aan de korte zijde biedt volop kastruimte en herbergt aan weerszijden van een nisruimte een koffiemachine en combimagnetron (Miele). Het andere gedeelte heeft een werkblad in marmerdessin en biedt naast een 4-pits inductiekookplaat met geïntegreerde afzuiging (Bora) en koperkleurige spoelbak (Reginox) tevens plaats aan een wijnklimaatkast (Miele). In een separate kast zijn een diepvrieskast en koelkast [beiden Miele] geplaatst. Deze laatste heeft een ingebouwde camera waarmee met een app op de mobiele telefoon de inhoud kan worden gecheckt.

De eetkamer ligt twee hardstenen treden lager dan de keuken, beschikt over een sfeervolle gashaard en staat met een volledig te openen glazen harmonica pui in verbinding met het terras aan de zijde van de Bakkerstraat.

Eerste verdieping:

Drie slaapkamers en twee badkamers
Vanuit de ontvangsthal leidt een matzwart gelakte trappartij met tussenoverloop naar de overloop op de eerste verdieping. De trap is dusdanig breed uitgevoerd dat twee personen deze naast elkaar gelijktijdig kunnen gebruiken. Alle parketvloeren op de eerste verdieping zijn op dezelfde wijze uitgevoerd als op de begane grond en lopen drempelloos door in de drie slaapkamers en de walk-incloset. De lifttoegang op deze verdieping is even stijlvol uitgevoerd als op de begane grond en heeft aan weerszijden een fluwelen wandafwerking op de overloop. In elke slaapkamer zijn authentieke details als dragende balkenconstructies op harmonieuze wijze in de nieuwe opzet geïntegreerd.

Masterbedroom

De masterbedroom heeft uitzicht op de tuin aan de zijde van de Zwartbroekstraat en is vanaf de overloop via een grote walk-incloset met maatwerkinrichting toegankelijk. In deze slaapkamer – die met een schuifdeur met industriële touch karakter toegang heeft tot de eigen badkamer –  bevindt zich een vrijstaand design ligbad met koperkleurige buitenzijde.

Badkamer ensuite                                          

De badkamer ensuite heeft een kwalitatief hoogwaardige inrichting met een meerpersoons-inloopdouche met antraciet- en bronsgekleurde wandtegels, een vrijhangend wastafelmeubel met geïntegreerde waskom en een vrijhangend toilet. Aan de achterzijde van de douche is een maatwerk kast in de wand geïntegreerd.

Slaapkamer-2 en -3
De beide andere slaapkamers bevinden zich in de linkervleugel waarvan er één raampartijen heeft aan de zijde van de Zwartbroekstraat en de ander aan de zijde van de Bakkerstraat en de kloosterkapel.

Tweede badkamer                                         

Tussen beide slaapkamers in ligt de tweede badkamer die in uitvoering geenszins onderdoet voor de luxueuze inrichting van de masterbedroom met bijbehorende badkamer ensuite. Tot deze inrichting behoren een ovaalvormig vrijstaand ligbad tegen een zwarte natuurstenen achterwand, een keramische wastafel op stalen onderstel, een inloopdouche met in wybertdessin geplaatste bronskleurige wandtegels en verzonken afvoer, alsmede een vrijhangend toilet.

Zolder met thuisbioscoop

Thuisbioscoop
Met een vaste trap – én de lift – is de zolderverdieping bereikbaar. De kapconstructie is volledig geïsoleerd en op zorgvuldige wijze gestuukt waardoor de eikenhouten spantconstructie volledig tot zijn recht komt. De centrale ruimte heeft zicht op de authentieke dragende tussenmuur en de vloer is afgewerkt met laminaatparket in eiken dessin met een massieve houten toplaag. Een prominente plek is ingeruimd voor de thuisbioscoop die beschikt over acht comfortabele fauteuils waarvan er vier op een gestoffeerde verhoging zijn geplaatst. Het surround-geluidssysteem zorgt voor een ultieme bioscoopervaring aan huis.

Twee slaapkamers
Deze zolderetage biedt tevens plaats aan twee slaapkamers zonder raampartijen waardoor duisternis gegarandeerd is. De grootste van beide is met een deur toegankelijk naast het filmdoek en heeft met een raampartij inpandig uitzicht op de trappartij. De andere bevindt zich aan de linkerzijde van de zoldertoegang waar zij open toegankelijk is en beschikt over een eigen wasgelegenheid [in de pantry die tevens plaats biedt aan een geïntegreerde koelkast].

Twee technische ruimten
Aan de linkerzijde van de trapopgang bevindt zich een berging met de opstelplaats van de beide cv-ketels (Remeha, 2019). Aan de rechterzijde van de trapopgang, naast de lift, is de geheel gereviseerde techniek van de liftinstallatie ondergebracht.

Voortuin met zwembad
‘Vakantie in eigen huis’
De middels een elektrisch bedienbare poort toegankelijke gezamenlijke oprit biedt op privacyrijke wijze – dankzij een hoge omheining van geperst bamboehout – toegang tot een ruime achtertuin waar een prominente plaats wordt ingenomen door het zwembad. Het bad meet 5 x 3,5 meter, heeft aan één zijde een geïntegreerde zwemtrap over zijn volle breedte, een stromingsmodule aan de lange zijde en is voorzien van een elektrisch bedienbare lamellenafdekking. In de wand bij het naastgelegen hardhouten zonneterras zijn luidsprekers (Bowers en Wilkins) verwerkt en tegen de gevel met gevelverlichting bevinden zich een (gas)barbecue en een heater voor het zwembad. Het betegelde terras biedt ruim plaats aan een 8-persoons tuintafel en de witgestuukte en houten wanden op de erfscheidingen dragen in hoge mate bij aan een mediterrane beleving in hartje Roermond. Vanuit deze voortuin is toegang tot het gemeenschappelijke en beveiligde parkeerterrein van de bewoners. Huisnummer 1A heeft de beschikking over maar liefst drie eigen, vaste parkeerplaatsen.

Achtertuin met eigen entree
De achtertuin is zowel bereikbaar vanuit de centrale ontvangsthal als vanuit de eetkamer bij de keuken. Waar die eerste entree monumentaal van opzet is met openslaande historische deuren, is de tweede in hedendaags contrast uitgevoerd met volledig weg te schuiven glazen harmonica  paneeldeuren. Vanuit deze achtertuin is er toegang tot een ‘poorthuisje’ dat in verbinding staat met de Bakkerstraat.

Authentieke gewelvenkelder
In de keuken biedt een beloopbaar – en elektrisch/hydraulisch te bedienen – glazen vloerluik toegang tot de authentieke gewelvenkelder uit 1324 die met een nieuwe hardhouten trap bereikbaar is. De gewelvenkelder bestaat uit twee grote en hoge ruimtes en biedt plaats aan wijnopslag in nissen en de pomp van het buitenzwembad. Een luchtvochtigheidsmeter is gekoppeld aan een airco-unit (Tosot) die het vochtniveau in deze kelderruimten automatisch op peil houdt.

Algemeen:

 • Monumentaal pand uit 1724 in het historische centrum van Roermond;
 • Volledig gerestaureerd met conservering van veel authentieke details;
 • Het herenhuis kan qua afwerking de vergelijking met hedendaagse nieuwbouw moeiteloos doorstaan;
 • Gerestaureerde gewelvenkelders uit de 14e eeuw;
 • Woonkamer en suite met ornamentenplafonds, nieuwe eiken parketvloeren en authentieke zwartmarmeren schouwen;
 • Compleet geoutilleerde keuken met aangrenzende eetkamer die een geheel open verbinding heeft met de achtertuin;
 • Twee privacyrijke tuinen aan de voor- en achterzijde waarvan er één plaats biedt aan een verwarmd zwembad;
 • Lift- en trapopgang naar de gerestaureerde zolderetage met eigen huisbioscoop;
 • Geavanceerd camerabewakingssysteem dat via de mobiele telefoon bedienbaar is;
 • Op loopafstand van alle binnenstedelijke voorzieningen en met scholen in het basis- en voortgezet onderwijs op (korte) fietsafstand.
 • 3 Parkeerplaatsen en zwembad met volop privacy hartje stad